banner564

Olay yerine gittiler

Kennedy Taombabwa Dede cinayeti sanıklarının yargı süreci devam ediyor

Olay yerine gittiler
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da geçtiğimiz Ocak ayında işlenen Kennedy Dede Taombabwa cinayeti ile ilgili olarak Nidai Şanlı, Ozan Körkurt, Onur Körkurt, S.D ve Zekeriya Kurucu’nun yargılanmalarına dün devam edildi. İlk tahkikat duruşması kapsamında şahadetine dün devam eden Polis Müfettişi Erhan Yahat, Onur Körkurt, S.D ve Aydan Kızıltaç’ı nasıl yakaladıkları hakkında mahkemeye bilgi aktardı.
Sanıklardan Zekeriya Kurucu ile daha önceden tutuklanan B.Ç’nin, cinayetin işlendiği çanakkale göletine götürtüldüklerini belirten Yahat, Zekeriya Kurucu’nun, “Adamı getirdiğimiz yer burasıdır, burada dövdüler” dediğini, B.Ç’nin ise “Getirdikleri gölet kenarı burasıydı ama ben yanlarına gitmedim” dediğini söyledi.

B.Ç 17 metre uzaktaydı
B.Ç’nin durduğunu gösterdiği yer ile maktulun bulunduğu yer arasında bir ölçüm yaptığını belirten Yahat, aradaki mesafenin 17 metre olduğunu tespit etttiğini aktardı. Yahat, Zekeriya Kurucu’nun arabasında yapılan detaylı incelemede ise parmak ve kan izlerine rastlandığını söyledi.
Sanıklardan Nidai Şanlı, Onur Körkurt, Aydan Kızıltaç ve S.D’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimine kaçtıklarını belirlediklerini anlatan Yahat, ara bölgede bulunan bilgi değişim ofisine yazı yazdığını söyledi.
Dörtyol Polis Karakolu’nda görevli polis müfettiş muavini Ulaş Ursavaş’ın kendisini arayarak Aydan Kızıltaç’ın Pile köyünde olduğunu ve kendisi ile irtibata geçmek istediğini söylediğini belirten Yahat, Ursavaş’ı, Cürümleri Önleme Şubesi Amiri müfettiş Hasip Tütüncü’ye yönlendirdiğini söyledi. Tütüncü’nün daha sonra kendisini arayarak Aydan Kızıltaç’ı teslim aldıklarını aktardığını belirten Yahat, Kızıltaç’ın Dörtyol Polis Karakolu hücrelerine yerleştirildiğini ifade etti.

Onur ve S.D taksi ile gelip teslim oldu
Onur Körkurt ve S.D’nin Beyarmudu Sınır Kapısı’na gelerek teslim olacağı yönünde bilgi aldığını ve bir polis ekibi ile Beyarmudu Sınır Kapısı’na gittiğini anlatan Yahat, bir müddet sonra Onur Körkurt ile S.D’nin rum plakalı bir taksi ile gelerek kendilerine teslim olduklarını aktardı. Yahat, sanıklara suçlarını ihtar tahtında bildirdiğinde, Onur Körkurt’un “Teslim olmaya geldik”, S.D’nin ise “Tamam” şeklinde cevap verdiğini söyledi. Mesai saatinin dolması üzerine Yargıç ilk tahkikat duruşmasını 27 Kasım 2018 tarihine ertelediğini açıkladı. 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2018, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474