banner564

Günışığı Kreş ve Anaokulunda “Kıbrıs Bitkileri Oyunu” ve “Müzik Dostları Okulu” isimli kukla etkinliği gerçekleştirildi

Hem eğlendiler hem öğrendiler

Günışığı Kreş ve Anaokulunda “Kıbrıs Bitkileri Oyunu” ve “Müzik Dostları Okulu” isimli kukla etkinliği gerçekleştirildi
banner598

Günışığı Kreş ve Anaokulunda “Kıbrıs Bitkileri Oyunu” ve “Müzik Dostları Okulu” isimli kukla etkinliği gerçekleştirildi. 
Diyalog’a konuşan anaokul yetkilisi Rahme Kavaz, “Dünyada insanın var oluşu ve devamı yine bir doğum ile başlar, dünyaya gelen her çocuğun öğrenebilmesi ve gelişebilmesi için eğitim koşullarının onun tüm ihtiyaçlarına ve özel gereksinimlerine göre düzenlenmesi gerekmektedir” dedi.
“Günışığı Kreş ve Anaokulunda elimizden geldiğince çocukları, onlar için en değerli olan “Oyun”  ile buluşmalarını sağlıyoruz” diyen Kavaz, şunları aktardı, “Müzik Okulu Dostları isimli kukla oyunumuzun hikayesi, Hırslı Aslan’ın, Utangaç Ayı’nın, Meraklı Kurbağa’nın ve Heycanlı Mor Maymun’un duyguları ve karakterlerinin yaşamlarında kendilerini nasıl üzdüğünü ve birbirleri ile olan çatışmalarını içermektedir. 
Oyun tasarımcısı Yena Hacışeki de “Günışığı Kreşi’nde çocuklarla birlikte oynadığımız oyun sırasında onları yaratıcı düşünmeye, yardımlaşmaya ve pek çok duyuyu bir arada kullanarak neden sonuç ilişkisi kurmaya teşvik ettik. Oyunun etkisinin ve edinilen çevre bilincinin evlerine kadar taşınabilmesi ve çocuklara sorumluluk ve merak duygularının aşılanabilmesi için, oyun sonunda onlara, her gün bakımını yapacakları sürpriz tohumlar dağıttık” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473