banner564

Eşit halk  iddiasını  çürütecek

Kızılyürek’in AKEL’in desteği ile AP seçimlerine girmesinin özgürlük mücadelesine büyük zarar vereceğini söyleyen Bora, uyarılarda bulundu

Eşit halk  iddiasını  çürütecek
banner598

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek’in Avrupa Parlamentosu seçimlerinde AKEL’in desteklediği adaylardan biri olacağını açıkladığını ve propaganda ziyaretlerinde Kıbrıs Türklerinin haklarını savunacağını, ırkçılıkla mücadele edeceğini ve Kıbrıs’ta barış sağlanması için gayret göstereceğini söylediğini anımsatarak, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesinde öncü görev üstlenmiş efsanevi TMT’nin hedef ve ruhunu yaşatmak azminde olan derneklerinin bu hayati konuda görüşlerini ifade ederek halkı uyarmak istediğini belirtti.
Kızılyürek’în girişiminin Kıbrıs Türklerinin haklarını artırmak şöyle dursun aksine yok edeceğini savunan Bora, Kıbrıs’ta tek halk olduğunu öne süren Rumların tarih boyunca bu iddiaları doğrultusunda yaptıklarına örnekler verdi.
Kızılyürek’in Güneyde yapılan bir seçimde, bir Rum siyasi parti listesinde aday olması ve kazanmasının Kıbrıs Türk halkının ayrı bir halk olma statüsü ile bağdaşmayacağını savunan Bora, bu olayın tüm dünyaya Kıbrıs Türklerinin Rumlarla birlikte seçime girebilen bir azınlık olduğunu göstereceğini iddia etti.
Bora, böylece yüz yıldan uzun bir süre devam etmiş olan özgürlük mücadelesinin büyük yara alacağını, eşit bir halk olunduğu iddiasını çürüteceğini söyledi.
Kıbrıs’a barışın 1974’de geldiğini ve 45 yıldır barış olduğunu dile getiren Bora, “Kızılyürek’in Güney’de aday olması TMT’nin başlattığı özgürlük mücadelesine karşı bir eylemdir. Uluslararası kurullarda ve mahkemelerde Kıbrıs Türk halkının eşit bir halk olmadığı, aynı seçim hakkı olmadığını kanıtlayacak ve barışın temeline dinamit koyacaktır” dedi.
Kızılyürek’in AKEL’in desteği ile AP seçimlerine girmesinin özgürlük mücadelesine büyük zarar vereceğini söyleyen Bora, uyarılarda bulundu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473