banner564

Fitre bedeli 30 TL

Atalay, ülke genelinde tüm camilerde Ramazan Ayına yönelik hazırlıkların tamamlandığını belirtti

Fitre bedeli 30 TL
banner598

Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Müslümanlar olarak her yıl özlemle bekledikleri, üç ayların girişiyle hazırlıklarına başlanan, rahmet ve bereket ayı olan bir Ramazan Ayı'na daha bugün tutulacak ilk oruçla girileceğini vurguladı.
Din İşleri Başkanı Talip Atalay ramazan ayı nedeniyle yayınladığı mesajda, Yüce Allah Kur'an-ı Kerim’de “Ramazan Ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği aydır. Öyle ise, sizden Ramazan Ayı’na ulaşanlar onda oruç tutsun…” buyurduğunu hatırlatarak, bir Hadis-i Şerif’te de “Kim, faziletine inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek Ramazan Orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır” müjdesinin verildiğini anımsattı.
Bu ilahi gerçekler ve müjdelerin Ramazan Ayı'nı Müminlerin kalbinde ve belleğinde müstesna bir zaman dilimi haline getirdiğini belirten Atalay, bütün Müslümanların bu müstesna zaman dilimini en iyi şekilde değerlendirmek için çaba sarf ettiğini söyledi.
Atalay, ülke genelinde tüm camilerde Ramazan Ayına yönelik hazırlıkların tamamlandığını ve tüm camilerde teravih namazı kıldırılacağını ifade ederek, hazırlanan imsakiyelerin de Camilerden temin edilebileceğini kaydetti.
Atalay, “Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Ayı’nın milletimiz, ülkemiz, bütün İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını, insanlığa huzur ve barış getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ederim” dedi.

Bayram 4 Haziran’da başlıyor
Bir ay boyunca oruç tutulmasının ardından 4, 5 ve 6 Haziran’da Ramazan Bayramı kutlanacak.
Kadir Gecesi ise, 31 Mayıs akşamı idrak edilecek.
Bu arada, bu yılki fitre bedeli 30 TL olarak belirlendi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2019, 10:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

SURATA BAKINIZ.TAM BİR ŞEYTAN ! NAMAZDA ASLA GÖRÜNMÜYOR VE DİN İŞLERİ MÜDÜRÜ. MAAŞI ÇOK YÜKSEK..SADECE PAPAZ V EVATİKAN DOSTU BİR PALİKARYA

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474