banner564

Gözyaşları sel olup aktı

Türkiye, Suriye ve Kuzey Irak'taki saldırılarda şehit düşen 4 askerini uğurladı

Gözyaşları sel olup aktı
banner598

Suriye ve Kuzey Irak'taki hain saldırılarda şehit düşen 4 asker memleketlerinde düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandı. 
Suriye'de şehit olan Piyade Deniz Yüzbaşı Celalettin Özdemir, Ankara’da, Sözleşmeli Er Servet Akkuş, memleketi Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde, Piyade Sözleşmeli Er Ethem Barış Konya’da ve Sözleşmeli Onbaşı Mehmet Erdoğan Adana’da son yolculuğuna uğurlandı. 
Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez bölgesinde PKK/YPG’li teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Deniz Yüzbaşı Celaleddin Özdemir’in (35) cenazesi, Ankara’da kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.
Şehit Özdemir’in cenazesi, Gaziantep’te düzenlenen törenin ardından Ankara’ya götürüldü.
Şehidin cenazesi, ailesinin evine götürülüp, helallik alındı. 
Şehit Özdemir için daha sonra Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Şehit Yüzbaşı Celaleddin Özdemir’in cenazesi, öğle namazı ardından kılınan cenaze namazından sonra top arabasına konularak toprağa verilmek üzere Cebeci Askeri Mezarlığı’na götürüldü. Özdemir’in cenazesi, burada gözyaşları arasında defnedildi.

Afyonkarahisar’da acı ve gözyaşı
Hakkâri’nin Derecik ilçesinde PKK’lı teröristlerce sınırın Irak tarafından düzenlenen saldırı sonucu şehit olan Servet Akkuş, memleketi Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesine bağlı Çalışlar köyünde son yolculuğuna uğurlandı. 
Uçakla Afyonkarahisar’a götürülen şehit Servet Akkuş’un naaşı, ilk olarak eşinin babaevine götürüldü. 
Burada şehidin eşi Hacer Akkuş, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Bunu böylece bilin. Bir tane daha aslan yetiştiriyorum haberiniz olsun. O da asker olacak. Sizleri sevindirmeyeceğim, sizleri güldürmeyeceğim. Bir Servet’im vardı onu da şehit verdim.” diyerek gözyaşı döktü. Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, cenaze töreninin düzenlendiği köy meydanına götürüldü. Törende, şehit Servet Akkuş’un 3 aylık oğlu Bora Efe’ye babasının şehit olmadan önce satın aldığı asker kıyafeti giydirildi. Eşinin tabutunu ve fotoğrafını öpen Hacer Akkuş, “Kalk Servet’im bak çocuğun geldi.” diye ağladı. Şehidin naaşı köy mezarlığında toprağa verildi.

Er Ethem Barış, Konya’da gözyaşlarıyla uğurlandı
Hakkâri’deki üs bölgesine saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ethem Barış (23), memleketi Konya’nın Ilgın ilçesinde, yaklaşık 5 bin kişi tarafından gözyaşlarıyla son yolculuğa uğurlandı.
Şehidin 9 Haziran’da evlenmeye hazırlandığı nişanlısı Hatice Girgin (25), Barış’ın hediye ettiği, adının yazılı olduğu kolyeyi tören boyunca elinde tuttu.
Barış’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, askeri uçakla Konya’ya götürüldü. Cenaze, ardından kara yoluyla şehidin memleketi Ilgın ilçesine bağlı Argıthanı Mahallesi’ne sevk edildi.
Barış ailesinin 6 çocuğundan en küçüğü olan ve 9 Kasım 2015’te sözleşmeli er olarak göreve başlayan Ethem Barış’ın cenazesi, babaevine götürülerek, helallik istendi. Şehidin cenazesi, daha sonra törenin yapılacağı mahalle meydanına getirildi.
Şehit Piyade Sözleşmeli Er Ethem Barış’ın cenazesi, kılınan namazın ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Henüz 3 aylık evliydi
Hakkâri’nin Irak sınırındaki Derecik ilçesi Biz Tepe üs bölgesine, Irak’ın kuzeyinden PKK’lı teröristlerce yapılan havan saldırısında şehit olan Sözleşmeli Onbaşı Mehmet Erdoğan’ın (28) cenazesi, memleketi Adana’nın İmamoğlu ilçesinde toprağa verildi.
Erdoğan´ın cenazesi, askeri törenle karşılandı. Yaklaşık 3 ay önce evlenen şehit Mehmet Erdoğan’ın cenazesi, İmamoğlu ilçesinin Sevinçli Mahallesi’ne götürüldü.
Cenaze namazının ardından Mehmet Erdoğan’ın cenazesi, Sevinçli Mahalle Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473