banner564

İlk kez düzenlenen Haspolat Kültür-Sanat Festivali büyük ilgi gördü

Müzik, dans, eğlence

İlk kez düzenlenen Haspolat Kültür-Sanat Festivali büyük ilgi gördü
banner598

    Lefkoşa Türk Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Haspolat Kültür-Sanat Festivali başladı. Kortej yürüyüşüyle başlayan festivalde, 13. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali ekiplerinin gösterileri ve konserler yer aldı.

   Lefkoşa Gezi Treni’nin öncülüğündeki kortej, farklı kültürleri yansıtan halk dansları ekipleri, müzik grupları, Atlı Spor Kulübü’nün jokeyleri devam etti. 
   LTB Başkanı Mehmet Harmancı, LTB Hamitköy-Haspolat Şube Amiri Münevver Atakan, meclis üyeleri Umut Öksüz, Gülay Kaşer, Çelen Çağansoy, dernek temsilcileri ve yurttaşların da yer aldığı kortej yol boyunca alkışlar arasında ilerledi. 
   Çocuklar için oluşturulan oyun alanı halı saha içerisine kurulurken, yüzlerce çocuk keyifle zaman geçirdi, Kızılay Derneği’nin hediyesi oyuncakları almanın mutluluğunu yaşadı. 
   Sahnenin ilerisinde yer alan panayır alanına kurulan stantlarda, bölge insanının el emeği göz nuru hazırladığı ürünler yanında yiyecek ve içecek de yer aldı. 
   LTB Başkanı Mehmet Harmancı ayrıca 13. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali kapsamında Haspolat’ta festivale katılan ekipler adına festival komitesinden GÖÇ-TAŞ Başkanı Salim Piyale’ye bir teşekkür belgesi takdim etti.
    Festivale katılan ekiplerin yerel dansları ve müzikleri gecenin coşkusunu arttırdı. Alkışlar eşliğinde danslar sergilenirken, ülkemizin başarılı sanatçısı Arda Gündüz’ün konseri de ilgiyle zlendi.
Haspolat Çocuk Modern Dans Gösterisi, LTB Gençlik Meclisi Orkestrası’nın ardından gecenin finalini Caravan Blue eşliğinde Gizem Akbil yaptı.

Akıncı: Heyecan verici
Cumhurbaşkanı Akıncı eşi Meral Akıncı ile birlikte katıldığı açılışta yaptığı konuşmada, festivalin ilk kez düzenlendiğine işaret ederek, “Başlangıçlar hem zordur, hem de heyecan vericidir. O nedenle bu ilki yaratanları kutluyorum” dedi. 
Akıncı yerel yönetim, meclis üyesi, muhtar, aza, ilgili komite ile yönetim kadrolarının halkla olan iletişiminin, halkın o etkinliği sahiplenmesi ve katılım açısından da son derece önemli olduğunu söyledi. 
Belediye Başkanı Mehmet Harmancı da festivalin düzenlendiği panayır yerinin bir düğün salonu ve park haline gelmesinin Haspolatlılara sözü olduğunu, 3 yıl içinde en azından başlangıcını yapacağını söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2019, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474