banner564

3’li zirve için hava olumlu

Anastasiadis-Lute görüşmesinin verimli geçtiği açıklandı

3’li zirve için hava olumlu
banner598

  Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades ve BM Genel Sekreteri’nin Özel Danışmanı Jane Holl Lute  arasında yapılan görüşmeyi “verimli” olarak niteleyen Hükümet Sözcüsü prodromos Prodromu, 3’lü zirve konusunda umutlu olduğunu söyledi.

   Başkanlık Sarayında yapılan görüşmenin ardından açıklamada bulunan Sözcü, görüşmenin verimli olduğunu, Kıbrıs sorunundaki müzakerelerin yeniden başlaması amacıyla Bayan Lute’nin görev tanımının hazırlanması için yaptığı çalışmalara odaklanıldığını belirtti.
   Anastasiades’in görüşme sırasında Kıbrıs sorunundaki müzakerelerin yeniden başlaması için kendi görüş ve yaklaşımlarını Bayan Lute’ye aktardığını ifade eden Sözcü; ayrıca Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki eylemlerini ve yaratığı gerginliği gündeme getirdiğini ifade etti. Sözcü; Anastasiades’in Mağusa ile ilgili Kıbrıs Türk tarafınca yapılan açıklamaları da Bayan Lute’nin dikkatine sunduğunu belirtti. 
    Sözcü devamla, Bayan Lute’nin öğleden sonra Kıbrıs Türk Toplumu Lideri Mustafa Akıncı ile görüşeceğini ve üçlü bir görüşmenin yapılmasının olası olduğunu vurguladı. 
    Bayan Lute’nin BM Genel Sekreteri’nden bir mesaj veya öneri getirip getirmediği ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Sözcü “Bayan Lute BM Genel Sekreteri’nden talimat alarak gelmiştir. Bu bilinen birşeydir”dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474