banner564

Geri adım atılmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz’de aramalara devam edileceğini söyledi

Geri adım atılmayacak
banner598

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz’le ilgili yaptığı açıklamada net mesajlar verdi.
Erdoğan, bazı ülkelerinin Doğu Akdeniz’e gönderilen gemilerin çekilmesini istediğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı kesimlerin rahatsız olmasına rağmen geri adım atmadıklarını ve bundan sonra da atmayacakları söyledi.
Erdoğan, “Doğu Akdeniz’de aramalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da AK Parti teşkilatı tarafından düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada Doğu Akdeniz’deki çalışmalara da değindi.
Erdoğan, bazı ülkelerinin Doğu Akdeniz’e gönderilen gemilerin çekilmesini istediğini ifade etti. 
“Doğu Akdeniz’deki hadiseler ülkemiz için adeta bir beka meselesidir. Türkiye’nin bu meselelerin hiçbirini tribünden seyretme lüksü yoktur” diyen Erdoğan, “ Doğu Akdeniz’de ‘Batı, gemilerinizi çekin’ dedi. Biz fırkateynlerimizi oraya gönderdik, Doğu Akdeniz’de aramalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Türkiye’deki terörün engellenmesi amacıyla yapılan çalışmalara da değinen Erdoğan“Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarını yapmasaydık terör koridorunu engellemekte gecikirdik. Şimdi gündemimizde Fırat’ın Doğusu var. Bu adımları atarken Irak’ta da Pençe Harekatı ile terör yuvalarını temizlemekte kararlıyız. Terörün kökünü kurutacaksak terör örgütüne destek sağlayan uzantılarıyla mücadele etmeliyiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473