banner564

İstekler tespit edildi

Mağusa Günlükleri Projesi'nin belediye ve kadın konulu ikinci çalıştayı yapıldı

İstekler  tespit edildi
banner598
Gazimağusa Belediyesi'nin halkın beklentilerini istek ve görüşlerin tespit etmek amacıyla hayata geçirdiği Mağusa Günlükleri Projesi kapsamında Belediye ve Kadın Çalıştayı dün 13.00 ile 18.00 saatleri arasında  Mağusa Gelişim Akademisi'nde yapıldı. 
Açılış konuşmalarıyla başlayan çalıştayda ''Kadın Olarak Gazimağusa'da Yaşamanın Avantaj ve Dezavantajları' ele alındı. Açılışa Gazimağusa Belediyesi Asbaşkanı Ali Oraloğlu ve DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam da katıldı.
Açılışta konuşan Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr Ülker Vancı Osam da,  'Günümüz Dünyasında Kadın Olmak' konusunda dikkati çekerek, yaşamın içinde kadının pek çok rollere sahip olduğunu ve bu çerçevede kadının zorlu bir mücadele verdiğini kaydetti.
Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr Binnur Yeşilyaprak da konuşmasında 'Çalışan Anne ve Çocuk' konusuna değinerek, çocuklarımızın ebeveynleri model aldığını, onların söylediklerimizi değil, yaptıklarımızı yapmayı tercih ettiklerini anımsatarak, anne ve babanın eşitlikçi politikaları hayata geçirerek çocukların doğru değerler ışığında büyümesine katkı sağlamaları gerektiğini belirtti.
Açılış konuşmalarının ardından çalıştaya geçildi.
DAÜ İşletme Fakültesi öğretim görevlisi Doç Dr.  Deniz İşçioğlu danışman olarak, DAÜ Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri Nicel Mazhar moderatör, Müzeyyen Alasya moderatör  ve Doç. Dr. Sibel Dinçyürek danışman olarak çalıştaya katılarak kadınlarla "Kadın olarak Gazimağusa'da Yaşamanın Avantaj ve Dezavantajları'' konusunu konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2016, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474