banner564

Şeref madalyası takdim edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Gine'nin başkenti Konakri'de vatandaşlar tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı

 Şeref madalyası  takdim edildi
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Gine'nin başkenti Konakri'de vatandaşlar tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gine'de Devlet Başkanı Alpha Conde ile bir araya geldi. Conde, görüşme öncesi Erdoğan'a "Grand Croix" şeref madalyası takdim etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Gine'nin başkenti Konakri'de Devlet Başkanı Alpha Conde'nin eşi Hadja Djene Kaba Conde ile bir araya geldi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın eşlik ediyor.

Demirtaş’a tazminat davası
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, partisinin Mersin mitingindeki konuşmasında sarf ettiği ifadeleri nedeni ile 50 bin lira manevi tazminat davası açtı. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları Hüseyin Aydın'ın Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliğine verdiği dava dilekçesinde, Demirtaş'ın 27 Şubat 2016'da "HDP Mersin Akdeniz Barış Mitingi"ndeki konuşmada, Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırı mahiyetinde açıklamalarda bulunduğu belirtildi.
Demirtaş'ın ifadelerine yer verilen dilekçede, açıklamaların düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilip hukuken himaye etmenin mümkün olmadığı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2016, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474