banner564

Meral Akıncı, kadınların çok değerli işler yaptığını ifade etti

Çalışmalarında başarılar diledi

Meral Akıncı, kadınların çok değerli işler yaptığını ifade etti
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, Değirmenlik, Demirhan ve Meriç Köy Kadın Kursları ile Değirmenlik Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi öğrencilerinin “İğnenin Ucundaki Sanat” isimli sergisinin açılışını yaptı, kadınlarla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Meral Akıncı, açılışta yaptığı konuşmada, kadınların çok değerli işler yaptığını belirterek, geçmişte bölgede var olan ve bugün doğada olmayan bazı hayvanların ve kuşların el işlerine nakış olarak işlendiğini anlattı.
Meral Akıncı, kadınlara çalışmalarında başarılar diledi.
Kurs Öğretmeni Amber Unuz, katkılarından dolayı Meral Akıncı’ya teşekkür etti. Unuz, Meral Akıncı’ya endemik bitkilerden yapılan tablo sundu.

İkinci sergiyi de açtı
Meral Akıncı, Serdarlı Köy Kadın Kursu sergisinin açılışını da yaptı.
Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım, Serdarlı Muhtarı Ahmet Serdar ve Kurs öğretmeni Nahide Kurumanastırlı tarafından karşılanan Meral Akıncı, köy kadın kurslarında, unutulan değerlerin imece usulüyle devam ettirildiğini ve kadınların sosyalleştiğini söyledi.
Serdarlı’yı sık sık ziyaret ettiğini ve kadınlarla farklı etkinliklerde bir araya geldiğini belirten Meral Akıncı, Serdarlı’daki kadınların, Venedik ile Osmanlı kültür ve sanatını motifler ve yaratıcılıkla günümüze taşıdığını anlattı.
Meral Akıncı, daha sonra serginin açılışını yaparak sergiyi gezdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473