banner564

Tipografik Çantalar Sergisi

YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, yeni bir atölye çalışmasına daha imza attı

 Tipografik Çantalar Sergisi
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü 3. Sınıf Tipografi Dersi öğrencileri yeni bir atölye sergisi daha açtı.  
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre,  baskılarını kendi elleri ile yaptıkları kumaş çantaları sergileyen öğrenciler bu deneyimden oldukça memnun kaldı. 
Sergide Berkiye Saif, Atakan Hacikadiroğlu, Berk Özsöz, Deniz Aksoy, Tılsım Demiroğlu, Ayten Erses, Bekir Ruso, Burak Eyigün, Raci Ulutaş, Emre Türk, Deniz Gezmiş Yeşilada, Güner Özyay, Burak Ercan’ın çalışmaları yer aldı.
Sergi açılışında arkadaşları adına konuşan Deniz Aksoy şunları söyledi,  “Temel Sanat Eğitimi dersinde kazandığımız deneyimleri geçtiğimiz dönem Tipografi dersinde tekrar değerlendirdik. Nokta, çizgi, leke ve benzeri sanatsal öğeleri bir kez de tipografinin ışığında ele aldık. Çıkan sonuçları geleneksel bir baskı yöntemi olan yüksek baskı tekniği ile kumaş üzerine bastık ve sonrasında bu kumaşları diktirerek çantalar yaptık. Bizler için bir tasarımın grafik ürüne dönüşme sürecini birebir yaşamış olmak etkili bir deneyim oldu.”

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2016, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473