banner564

Aslan payı yerli üretimin

Davutoğlu, savunma sanayiinde özel sektörün de devreye girdiğini belirterek "5,9 milyar dolarlık yeni projelere onay verdik" dedi

Aslan payı  yerli üretimin
banner598

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Savunma Sanayii İcra Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı.

Davutoğlu, savunma sanayiinde özel sektörün de devreye girdiği; savunma sanayiinin millileşmesi ve dışarıya bağımlılığın azaltılması için tedbirlerin göz önüne alındığı yeni bir yapılanmaya geçmeyi planladıklarını kaydetti. Toplantıda toplamda 5.9 milyar dolarlık yeni projelere onay verdiklerini; bunun 4,5 milyar dolarının yerli üretim şeklinde gerçekleşeceğini vurgulayan Davutoğlu, ayrıca 12 milyar dolarlık sözleşmesi tamamlanan veya planlanan projeyi de devreye soktuklarını söyledi. 
Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Milli piyade tüfeğimizin prototipi bana takdim edildi. Önümüzdeki dönemde seri üretime geçilecek. Çok önce gerçekleşmesi gereken bir hedefti. Kararlı bir şekilde takip etti ve bunun bugün gerçekleşmesi mümkün oldu. Ayrıca, akıllı mühimmat üretimi konusunda da çok önemli mesafeler alındı. Müşterek savaş uçağı üretimi ile ilgili gelişmeleri gözden geçirdik. ATAK helikopterlerinin özellikle motorlarının tamamen millileşmesi konusunda çok önemli bir projeyi devreye alıyoruz. Silahlı İHA yapımı konusunda da önemli bir aşamaya gelindi. 17 ATAK helikopteri daha bu sene devreye girecek."

HDP'lilerin fezlekesi
Davutoğlu, HDP'li vekiller hakkında hazırlanan fezlekelere ilişkin bir soru üzerine de şu cevabı verdi: "Kürsü dokunulmazlığı demokrasinin olmasa olmaz şartlarındandır. Meclis kürsüsünde herkes fikrini açıkça ifade etme özgürlüğüne sahiptir. Ama bu kürsü dokunulmazlığı istismar edilerek maşeri vicdanı, toplumumuzun temel değerlerini ve özellikle son dönemde terörle verilen mücadelede ortaya çıkan ortak vicdanı rahatsız eden ve teröristleri kutsayan, yapılan eylemleri mazur gören, 29 canımızı kaybettiğimiz saldırıdan sonra dahi bu tavrını sürdürenlerin tutumlarının dokunulmazlık içinde değerlendirilmesi mümkün değil. Bu çerçevede istişarelerimizi de sürdürüyoruz. Meclis Başkanımızla da bu konuyu görüşeceğim ve bazı temaslarımız da olacak. Önemli olan Türkiye'de belli ilke ve değerlerin demokratik değerler olarak yerleşmesi. Hepimiz demokratik özgürlük alanları kullanma konusunda hiçbir sınır görememeliyiz ama hepimiz terörle mücadele konusunda ortak bir tavırda buluşmalıyız. Ayrıca diğer partilerin tutumlarını da açık ve net görmek istiyorum. Bunları değerlendireceğiz. Parti olarak kurullarımızda da değerlendireceğiz. Ama öncelikle Meclis Başkanımızla görüşeceğim."

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2016, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473