banner564

Popülaritesi artıyor

Mülteci krizine rağmen Almanların yüzde 50’si Merkel’in başbakan olarak kalmasını istiyor

Popülaritesi artıyor
banner598
Mülteci krizine rağmen Başbakan Angela Merkel’in (CDU) popülaritesi artıyor. Alman seçmenlerin yüzde 50’si Merkel’in başbakan olarak kalmasını istiyor. Yüzde 50’lik oranın bu yıl en yüksek oranı olduğu belirtildi.
Forsa Enstitüsü’nün Stern ve RTL için yaptığı kamuoyu araştırmasına göre Sosyal Demokrat Parti (SPD) Başkanı Sigmar Gabriel’i başbakan olarak görmek isteyenlerin oranının yüzde 13’te kalması dikkat çekti. Bu sonuçlara göre Merkel, Gabriel’in 37 puan önünde gözüküyor. 
Araştırmada öne çıkan en önemli sonuç ise SPD’nin kendi tabanın da Merkel’i başbakan olarak görmek istemesi oldu. SPD’li seçmenlerden yüzde 36’si Gabriel’in başbakan adayı olması halinde ona oy vereceklerini açıklamalarına karşı SPD tabanından "Merkel’i seçmek isterdik" diyenlerin oranının yüzde 38 olması dikkat çekti. 
Öte yandan Merkel’e olan sevginin partisini oy oranına etki etmediği belirlendi. CDU/CSU’nun oy oranı yüzde 35 olarak görülürken, geçen haftaya göre yüzde 1 oy kaybı yaşayan SPD’nin oy oranı yüzde 23 olarak kayıtlara geçti. Yeşiller Partisi’nin oy oranı yüzde 11, Sol Parti’nin ise yüzde 9 olarak tespit edildi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2016, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473