banner564

Ağzındaki baklayı çıkardı

Rumların Avrupa milletvekili Eleni Theoharus “Kıbrıs; bünyesinde yüzde 17 Türk barındıran bir Helen adasıdır ve içimizdeki ENOSİS ülküsü devam ediyor”dedi

Ağzındaki baklayı çıkardı
banner598
 Kısa bir süre öncesine kadar Rum lideri Nikos Anastasiadis’in partisinde görev yapan Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili ve Dayanışma Hareketi lideri Eleni Theoharus, Kıbrıs’ın bir Helen adası olduğunu söyledi. Theoharus “Bünyesinde yüzde 17-18’e yakın oranında bir Kıbrıslı Türk azınlık barındırsa da burası bir Helen adasıdır”dedi. 
   Politis gazetesinin haberine göre; Theoharus, Kıbrıslı Türklerin hakları konusunda ise şunları söyledi:
    “Elbette bu azınlığın bütün hakları vardır ve hepimiz bu hakların güvence altına alınması için ölmeye de hazırız. Ancak bu, halkın büyük çoğunluğunu, ülkenin siyasi geleceğinin ne olması gerektiği iradesinden mahrum etmemelidir.”
   Atina ziyaretinde Yunanistanla birleşmeyi (ENOSİS) gündeme getiren Rum milletvekili, bu konudaki duygu ve düşüncelerini gizlemeyeceğini belirterek şunları kaydetti:
   “Yunanistan’la birleşme hayatımız boyunca bizleri ayakta tutuyor. Bunu bir anda kesip atamayız.Önceki nesiller Yunanistan’la  birleşme (ENOSİS) vizyonuyla büyüdü ve Kıbrıs sorununa adil çözümün bu olduğunu hissetti. Bugün seçme hakkımız olsaydı ve her vatandaş özgür tercih yapabilseydi o zaman ben de Kıbrıs’ın Yunanistan’la birleşmesine ‘evet’ oyu verirdim. Benim duygusal açıdan konumum budur. İyi bir vatandaşın duyguları olabilir ama bu ötekilere saygı göstermesine, onlar için mücadele etmesine ve onları korumasına engel değildir.”

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2016, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473