banner564

Arabistanlı Lawrence öldü

Oscar ödüllü "Arabistanlı Lawrence" filminin aktörü Peter O'Toole, hayatını kaybetti.

Arabistanlı Lawrence öldü
banner598
81 yaşındaki aktörün dün Londra'daki Wellington Hastanesinde hayata gözlerine yumduğu açıklandı. 



İrlandalı aktör O'Toole, David Lean'in yönettiği 1962 yapımı "Arabistanlı Lawrence" filminde başrölü oynamıştı, 2003 yılında "onursal" Oscar ödülüne layık görülmüş ancak ödülü  almayı reddetmişti.  Peter O'Toole Oscar ödüllerini veren Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisine bir mektup göndererek , "hala oyunun bir parçası olduğunu" belirtmiş ve  bu ödülü 80 yaşına kadar almak istemediğini dile getirmişti.


Onwin Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 14px; line-height: 20px; border-top-left-radius: 0px !important; border-top-right-radius: 0px !important; border-bottom-right-radius: 0px !important; border-bottom-left-radius: 0px !important;" />
O'Toole, "Arabistanlı Lawrence" filminin yanı sıra "Becket", "The Lion in Winter", "Goodbye, Mr Chips" gibi filmlerdeki performansıyla toplamda 8 kez Oscar'a aday gösterilmişti.


İrlanda Cumhurbaşkanı Micheal Higgins, O'Toole'un ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "İrlanda ve tüm dünya, tiyatro ve film endüstrisinin devlerinden birini kaybetti" açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2013, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473