banner564

Masadan kaçıyorlar

Rum bakan “Sırf diyalog olsun diye bir sürece müdahil olmayız” dedi

 Masadan kaçıyorlar
banner598

 Rum Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Tasos Mitsopulos,  Rum kesiminin, sırf diyalog olsun diye bir sürece müdahil olmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Bazı Rum bakanlar ve yetkililerin, önceki gün katıldıkları anma törenlerinde, yaptıkalrı açıklamalarda, Kıbrıs sorununa ilişkin görüşlerini yineledi.
   Fileleftheros Gazetesi’nin haberine göre, Rum Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı Tasos Mitsopulos, bir EOKA’cının anma töreninde yaptığı konuşmada, Rum kesiminin, sırf diyalog olsun diye, tıkanık ve nihayeti olmayan bir diyalog sürecine girmeyeceğini belirtti.
Mitsopulos,” aynı zamanda yalnızca karşılıklı sorumluluk Celtabet yüklenmesi gibi bir oyuna sevk edecek bir sürece müdahil olmasının söz konusu olmadığını” kaydetti.
   Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu ise başka bir anma töreninde, Savunma Bakanlığı Genel Müdürü Hristos Malikkidis tarafından okunan konuşmasında, “adil, yaşayabilir ve işler bir çözüm çerçevesinde, ortak bir anlaşmaya varılması için çabalarını sürdürdüklerini” ifade etti.
DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos da, bir kayıp cenazesinde yaptığı konuşmada, kendilerinin “ödün vermeyen mücadeleciler olarak kalacaklarını” dile getirdi.

Kasulidis Brüksel’de

Bu arada, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, AB Dışişleri ve Genel İşler Konseyleri toplantılarına katılmak üzere Brüksel’e gitti.
AB Dışişleri ve Genel İşler Konseyleri toplantılarında Suriye ve Lübnan’daki durum, İran’ın nükleer programı, genişleme ve diğer birçok konu ele alınacak.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2013, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474