banner564

Yardımla yaşıyorlar

Güney Kıbrıs’taki ekonomik kriz en fazla 36-45 yaş arasındakileri etkiledi

Yardımla yaşıyorlar
banner598
 Güney Kıbrıs’ta yoksullukla ilgili yapılan bir araştırma, nüfusun yüzde 5.7’sinin yaşamını yardım alarak sürdürdüğünü ortaya koydu. En çok yardım alanların 36-45 yaş aralığında olduğu, bu insanların büyük çoğunluğun işini kaybettiği ve küçük çocuk sahibi olduğu belirtildi.
    Güney Kıbrıs’ta, Euro Grubu’nun Mart ayında, Rum eksonomisinde kemer sıkma politikaları da öngören memerandum kararlarının ardından, yaşamları ,bedava yardımlar yapan halk pazarları veya benzer oluşumlara bağlı olan insanların sayısıyla ilgili araştırmanın sonuçları sarsıcı oldu.
  Fileleftheros Gazetesi’nin haberine göre, Kıbrıs Rum İstatistikçiler Enstitüsü”nün araştırmasından yoksul nüfusla ilgili şok veriler oraya çıktı.
Kıbrıs Rum İstatistikçiler Enstitüsü’nün (KİS) araştırmasına göre, Güney Kıbrıs’ta 18 yaşın üzerindeki nüfusun yüzde 5,7’si halk pazarları veya bu tür yardım örgütlerinden yardım alarak yaşamını sürdürüyor.
  Kolaybet  Araştırmanın bir diğer önemli sonucu, en çok yardım alanların 36-45 yaş aralığındaki kişilerden oluşması. Bu insanlardan yüzde 62’sinin işlerini kaybettiğini ve küçük çocuk sahibi olduğu aktarıldı. Araştırma sonucuna göre,  36-45 yaş arındakilerin halk pazarlarına bağlı olma oranı ise 6,3.

Aileleriyle oturanlar şanslı

   Enstitü Başkanı Hrisanthos Savvidis,halk pazarlarına bağlılığı en düşük olan yaş aralığının yüzde 2,1 ile 18-26 olduğunu belirterek, bu yaşlardaki kişilerin büyük bir çoğunluluğunun hala aileleriyle birlikte yaşadığına iaşrete etti.
   Araştırmanın üçüncü önemli bulgusunun ise, nüfusun yüzde 7,4’ünün en az bir kez halk pazarı ya da benzer oluşumlardan yardım almış olması. 
Aaraştırmaya göre, kentlerde yaşayanlar, kırsal kesimlerde yaşayanlara göre daha çok yardım alıyor.
  Bu durum, kırsal kesimlerde yaşayanların yardım için izlenen süreçten haberlerinin olmaması ya da çoğu kentsel alanlarda bulunan halk pazarlarına erişimin kolay olmamasından kaynaklanabileceği belirtiliyor. Ayrıca, kırsal kesimlerde yaşayanların çoğunluğunun kendi sebze-meyvelerini yetiştirdiği, küçük çaplı kanatlı hayvan çiftliklerine sahip olduğu kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2013, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474