banner564

Yasa tasarısı hazırlanıyor

AP seçimleri için, Kıbrıslı Türkler de dahil olmak üzere 18 yaşını doldurmuş herkes seçmen kütüğüne otomatik kayıt olacak

Yasa tasarısı hazırlanıyor
banner598

 Kıbrıslı Türklerin Avrupa Parlamentosu’nda (AP) gözlemci olarak yer alma taleplerine karşın Rum hükümetinin, Kıbrıslı Türklerin de dahil olduğu, sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti” kimlik kartı sahibi herkesin seçmen kütüğüne otomatik olarak kayıt olmasını sağlayacak bir yasa tasarısı hazırlığında olduğu bildirildi.

  Politis Gazetesi, “Neden Milletvekili Değil De Gözlemci? Kıbrıslı Türklere AP Seçimlerinde Kolaylık İçin Önlemler Alınıyor” başlıkları altında verdiği haberinde,  Kıbrıslı Türklerin, sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti” şemsiyesi altında AP milletvekili seçilmek yerine neden AP’de gözlemci olarak yer almayı seçtiklerine ilişkin değerlendirme yaptı.
   Gazete, Kıbrıslı Türklerin AP seçimlerinde oy kullanmaları durumunda rahatlıkla bir milletvekili çıkarabileceklerini, tam katılımla da iki milletvekiline ulaşabileceklerini iddia ederek, buna karşın Kıbrıs Türk liderliğinin, seçilmiş milletvekillerinin “Kıbrıs Cumhuriyeti” altında görev almalarını istemediğini yazdı.

Kolaylık sağlanacak

   Kıbrıs Türk tarafının bu nedenle, AP’de temsilci statüsünde iki Betasus Kıbrıslı Türk’ün yer almasını istediğini ve bu çerçevede girişimlerde bulunduğunu iddia eden gazete, Rum hükümetinin de AP seçimlerinde Kıbrıslı Türklere “kolaylık sağlayacak” yasa tasarısı hazırlığında olduğunu duyurdu.
   Habere göre, söz konusu yasa tasarısı “Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu ya da kimlik kartı sahibi, 18 yaşından büyük herkesin AP seçmen kütüğüne otomatik olarak kayıt olmasını” öngörüyor. Asıl hedefin, Kıbrıslı Türklere “kolaylık sağlamak” olmasına karşın, anayasa ihlali yapılmaması için tüm “Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlarının” yasa kapsamına alındığı ifade edildi. Söz konusu yasa tasarısı Rum hukuk dairesinin incelemesi altında bulunuyor.
Gazete, Kıbrıslı Rum AP Milletvekili Takis, Kıbrıslı Türklerin Avrupa Parlamentosu’nda gözlemci statüsünde yer almaları çabalarının “bölünmenin temellerinin atılması anlamına geldiği” iddialarına da yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2013, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474