banner564

Bir köy susuz 

Dikmen’e bağlı Pınarbaşı’nda 70 evin suyu, birikmiş borçlardan dolayı kesildi

Bir köy susuz 
banner598

Suna ERDEN

Dikmen’e bağlı Pınarbaşı Köyü’nde 70 evin suları kesildi. Diyalog’a konuşan Köy muhtarı Kemal Hacıyarim, Belediye Başkanı Yüksel Çelebi’nin sosyal yardım alanlar dâhil 70 evin sularını kestiğini ve birçok aileyi mağdur ettiğini söyledi. İddialar üzerine bilgisine başvurulan BaşkanYüksel Çelebi ise sosyal yardım alanlar için kurallar olduğunu, belediyenin bunu uyguladığını ifade ederek, “Herkes borcunu ödesin. Ödeyenler enayi değil” dedi. Çelebi, Dikmen bölgesine bağlı 6 bin su sayacı olduğunu, 300 hanenin su borcunu ödemediğini ifade etti.


Pınarbaşı Köyü’nde su krizi yaşanıyor. Belediyeye olan borçlarından dolayı 70 hanenin sularının kesildiğini ifade edilirken, köy muhtarı Kemal Hacıyarim, köyde kaos yaşandığını söyledi. Hacıyarim, şunları ifade etti:
“Belediye başkanı seçimlerden önce fatura istemiyordu. Seçimler bitti, tahsilatlar başladı. Köyde 70 evin sularını kesti. Bunların arasında sosyal yardım alanlar da var. Ayrıca çöp alımı da durdu. Köy pislik içerisinde… Bazı insanların su faturası 4 bin TL. Bu insanlar bu parayı nasıl ödeyecek. Başkan ‘borcun yüzde 20’sini ödeyin, gerisini taksit yapalım’ diyor. Ancak insanların maddi durumu hiç iyi değil. Nasıl ödenecek… Çok zor durumdayız, aniden suların kesilmesi köy halkını perişan etti.”
Hacıyarim, yaşanan durum karşısında belediye başkanını vicdanlı olmaya çağırdı.

Başkan Çelebi: Herkes borcunu ödesin
Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ise borcunu ödemeyenlerin suyunu kestiklerini kabul ederek, “Herkes borcunu ödesin. Ödeyenler enayi değil” dedi. Çelebi, Dikmen bölgesine bağlı 6 bin su sayacı olduğunu, 300 hanenin borcunu ödemeyi reddettiğini ifade ederek, şöyle devam etti:
“Yıllarca ödememeyi alışkanlık haline getirmiş arkadaşlar vardır. Ancak bu öyle olmaz. Belediye suyunu 2, 30 liradan alır, bölge halkına satar. Sizin aracılığınız ile bir kez daha söylemek isterim ki herkes borcunu gününde ve zamanında ödesin. Ödemeyen kim varsa suları kesilecek. Zaten Sayıştay’ın uyarısı vardır. ‘Vergileri toplayın’ diye.”
Çelebi, belediyenin herkese eşit hizmet verdiğini, karşılığında ise vergi topladığını belirterek, vatandaşlar vergilerini verirse hizmetler de daha iyi olur. Ancak yıllarca fatura ödememeyi alışkanlık haline getiren insanlar vardır ve bu eşitlik ilkesine de aykırıdır” dedi. Çelebi, Pınarbaşı Köyü’nde 20 evin sularını kestiklerini belirterek, borç taksitlendirmesi yapıyoruz. Buna rağmen yine de ödemek istemeyenler var. Ancak müsamaha gösterilmeyecek” şeklinde konuştu. Çelebi, sosyal yardım alanlara belediyenin ilk 10 ton suyu bedava verdiğini, temizlik hizmeti karşılığı almadığını da sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473