banner564

Birlik mesajı

Kurultaya katılan 835 delegenin 727'sinin oyunu alarak CTP liderliğine seçilen Talat, parti içi bölünmeleri sileceklerini ifade etti

Birlik mesajı
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) 25’inci kurultayı dün olağanüstü toplandı. 
Kurultayda CTP-BG Genel Başkanlığına Mehmet Ali Talat seçildi. 
Talat'ı ilk tebrik eden diğer aday Yaşar Oduncuoğlu oldu. Delegeler kurultayda yarışan Talat ile Oduncuoğlu'nu alkışladı. 
Mehmet Ali Talat, 25. Kurultaya katılan 835 delegenin 727'sinin oyunu alırken, Oduncuoğlu 93 oy aldı, 15 oy ise geçersiz sayıldı. 
Mehmet Ali Talat tüm delegelere teşekkür ederek, büyük bir demokrasi örneği gösterdiğini belirttiği Oduncuoğlu'nu kutladı. 
Talat, Parti Meclisi'nin de çok hızlı bir şekilde belirleneceğini ifade ederek, ardından yine hızlı bir şekilde Merkez Yönetim Kurulu'nu belirleyip yola çıkacaklarını kaydetti. 
Partiyi hem yenilemek hem gençleştirmek hem de daha ileriye taşımak için çalışacaklarını, ülkeye adalet getireceklerini ifade eden Talat, ülkenin emekçi halkının partisi olan CTP'nin siyasete yeniden güven kazandırmasının boynunun borcu olduğunu belirtti. 

Parti içi bölünmeler silinecek
Olası yeni Kıbrıs'a da halkı hazır hale getireceklerini ifade eden Talat, Kıbrıs Rum tarafıyla eşitlik için çok yoğun bir çalışma içerisine gireceklerini, bu çerçevede parti içinde birlik beraberliği yeniden oluşturacaklarını vurguladı. 
Talat, artık parti içi bölünmeleri sileceklerini ifade ederek, hep birlikte birlik içinde çalışacaklarını ve geleceği oluşturacaklarını kaydetti. 
Tüm CTPlilere teşekkür eden Talat, partililere birlikte omuz omuza çalışma çağrısında bulundu. 


Yorgancıoğlu: Verilecek her göreve hazırım
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan sonuçlardan sonra parti başkanlığını bırakacağını açıklayan Özkan Yorgancıoğlu, genel başkan olarak dünkü kurultayda son kez partililere seslendi.
Yorgancıoğlu, ülkede barışı demokrasiyi ve insan haklarını savunan partisinde 4 yıldır başkanlık, 2 yıla yakındır da ülkede başbakanlık yaptığını belirterek, yanında olan herkese teşekkür etti.
Delegelere “dostlarım” diye hitap ederek, partinin yeni dönemini başlatacak delegelere başkanlığı ve başbakanlığı dönemindeki icraatları anlatan Yorgancıoğlu, bundan sonraki süreçte partisinin kendisine vereceği her türlü görevi sürdüreceğini söyledi.

“Kişisel Hırsları bir tarafa bırakalım…”
Yorgancıoğlu, birlik ve beraberliğin önemine işaret ederek, kişisel hırsların bir kenara bırakılmasının şart olduğunu belirtti. Özkan Yorgancıoğlu, partide birlik olmamasının zorluklarıyla karşı karşıya kaldıklarını işaret etti ve bunun, yeni dönemde birliğe dönüşmesi temennisinde bulundu.
Yaşadığı tüm sıkıntıları tek tek anlatan ve bütün sorumluluğu üzerine aldığını söyleyen Yorgancıoğlu, partinin bir an önce toparlanıp, adım atmasının önemine işaret etti. Yorgancıoğlu, Kıbrıs sorununda sorumluluk üstlenilmesinin önemine vurgu yaptı.


Oduncuoğlu: Ben Yaşar ustayım 
Diğer genel başkan adayı Yaşar Oduncuoğlu da, 45 yıllık partili olduğunu ancak adaylığını açıkladıktan sonra tanınmadığını öğrendiğini belirterek, üzüntü duyduğunu söyledi.
“Ben Yaşar ustayım” ifadesini kullanan Oduncuoğlu, iş hayatında olduğu gibi partisinde de kalite aradığını, varsayımla iş yapmadığını ifade ederek, CTP’yi sağlam temeller üzerine kurduklarını ve CTP’nin büyük bir aile olduğunu kaydetti.

Son dönemlerde partide yaşanan “anormalliklerin” binalarını biraz çatlattığını ifade eden Oduncuoğlu, partide yaşanan sıkıntıların ve sorunların yine partililer tarafından yapıldığını ifade ederek, herkesi birlik olmaya ve partiyi ayağa kaldırmaya çağırdı.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2015, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474