banner564

Christakis’in moral sıfır

Mercedes marka araçla hırsızlığa gitti, 12 ay hapislik aldı

Christakis’in moral sıfır
banner598

 Suna ERDEN

   Gönyeli’de sakin Berna Hacıali’ye ait evden binlerce liralık ziynet eşyası çaldığı gerekçesi ile yargılanan Maronit  Christakis Vasili, hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Temay Sağer’den heyet, sanık hakkında hapis cezası kararı verdi. 
   Kararda öncelikle olgular aktarıldı. Christakis Vaslili’nin, 9 Ağustos tarihinde Berna Hacıali’ye ait eve mutfak kapısından girdiğini, üst katta, dolap odası içerisinde bulunan, 1 adet dilek ağacı motifli altın kolye, 1 adet yüzük şeklinde etrafı taşlı kolye, 1 adet ortası kalpli altın kolye, 1 adet üzeri çift altın toplu kolye, 1 adet infinitiy sonsuzluk altın kolye ve 1 adet üzeri beyaz altın taşlı olan pandora bilekliği çaldığı belirtildi.Sanığın olay yerine ise Mercedes marka araç ile gittiği kaydedildi.
   Kararı okuyan Yargıç Tamer Sağer, sanığın işlemiş olduğu suçun ciddi ve toplumda huzur bozan suçlardan olduğunu, bu tür suçlara ciddi caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yargıç Temay Sağer, bir başkasına ait mala karşı suç işlemesinin aleyhine ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirendiklerini belirtti. Yargıç Sağer ,aktarmış olduğu tüm olgular ışığında sanığı işlemiş olduğu suçlardan oy birliği ile 12 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473