banner564

Kesin tarih vermedi

HP’li Senin, Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik net adımların bir ay içerisinde atılacağını söyledi

Kesin tarih vermedi
banner598

 Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Yenal Senin, Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik daha net bir açıklamanın tahmini olarak bir ay içinde yapılabileceğini söyledi.

Senin, “Tüm görüşler harmanlanacak ve ona göre Parti Meclisi’nde bir karar çıkacak” dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle ülkede bir hükümet krizi olmayacağını da belirten Senin, “Bunu birbirimize ve halka yapma lüksümüz yoktur. Ülkeye ekonomik istikrar gerekiyor. Bu ülke bir erken seçimi kaldırır mı çok emin değilim. Şu an bir erken seçim havası da yoktur” şeklinde konuştu.
Senin, katıldığı televizyon programda gündemi değerlendirdi.
Cumhurbaşkanlığı seçimini parti içinde konuştuklarını belirten HP Genel Sekreteri Yenal Senin, partideki her üyenin eşit söz söyleme hakkına sahip olduğunu vurguladı.
Senin, “Genişletilmiş parti meclisi toplantısı yaptık. Daha önce de parti kurucu üyeleriyle parti meclisi toplantısı yaptık. Geçen hafta parti merkez yürütme organı üyeleri her biri farklı ilçelere giderek ilçe yönetim kurullarıyla görüşme yaptı” dedi.
Tüzük gereği kararı Parti Meclisi’nin vereceğini anımsatan Senin, “Tüm görüşler harmanlanacak ve ona göre Parti Meclisi’nde bir karar çıkacak. Tahmini bir ay içinde daha net bir şey söylemek mümkün olacak” konuştu.

Kudret Özersay biçilmiş kaftandır
Senin, şu değerlendirmelerde de bulundu:
“Karakteriniz, duruşunuz, diplomasi yeteneğiniz, müzakerecilik geçmişiniz, tecrübeniz, dinamik olmanız önemlidir. Bu değerlere baktığınızda, benim ve çoğu insan için, tıpkı 2015’te de bu mesajı gördüğümüz gibi, Kudret Özersay biçilmiş kaftandır. Gönlümde yatan aslan bellidir. Halkın Partisi, seçime girerse kazanma potansiyeli en yüksek partilerden biridir. Başkan Kudret Özersay en güçlü adaylardan biridir. Bunu sokaktaki vatandaş söylüyor. Kudret Özersay bu seçime girer ve kazanırsa bu ülkede bir şeyler değişecektir. Cumhurbaşkanlığı makamında da farklı bir durum söz konusu olacak. Cumhurbaşkanlığının anayasal yetkilerinin daha çok kullanıldığı, ülkenin iç konularına duyarlılığın daha fazla olduğu, dış politikada daha görünür olduğu bir dönemi göreceğimizi ümit ederim. Geçtiğimiz dönem de bunu gösteriyor. Beklentim bu yöndedir. Farklı işbirliği modellerinin konuşulacağı bir döneme de girilecektir.”
Genel Başkan Kudret Özersay’ın seçimi kazanması halinde HP’nin pozisyonunda bir değişiklik olmayacağını da kaydeden Genel Sekreter, partinin programına sadık şekilde siyaset sahnesinde olmaya devam edeceğini belirtti.
Senin, hükümete hangi siyasi parti gelirse gelsin bir yıpranma süreci yaşayacağını, yapılamayan ya da geç kalınan her konunun partinin aleyhine olabileceği gibi icraatların bir artıya dönüşebileceğini kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473