Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, TRT yapımı “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisinin Kıbrıs Türkünün cesur direnişini yansıtmaktan uzaklaştığını kaydederek, dizi yapımcılarını tarihsel gerçeklerle çelişmemeye çağırdı.
Bora konuyla ilgili yazılı açıklamasında “Kıbrıs Türk’ünün şanlı mücadelesini yansıtmayı amaçlayan TRT yapımı ‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ dizisinin amacını ve oyuncular dahil tüm kadronun emek ve çabalarını destek ve saygı ile karşılıyoruz. Ancak dizinin ilerleyen bölümlerinde maalesef gerçeklerden koparak ilk liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ün mücadeleci kişiliğini yansıtmayan davranışlar içerisinde gösterilmesi ve Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş’ın Nikos Sampson’dan kaçması veya ona esir düşmesi gibi onur kırıcı ve hayal ürünü kurgularla TMT’nin önderliğinde ve daha sonra mücahit teşkilatı olarak Kıbrıs Türkü’nün cesur direnişini yansıtmaktan uzaklaştığını üzülerek müşahede ettik” ifadelerini kullandı.
Dizi çekimlerinin başında yapımcıların TMT Derneği’ne gelerek kendilerinden yardım talep etmesi üzerine yapımcıları yetkili biriyle görüştürdüklerini dile getiren Bora, “Ortaya konan ürünün bir belgesel değil dizi film olduğunun farkında olmakla beraber ilgililere yaptıklarının sorumluluğunu taşıyarak tarihsel gerçeklerle çelişmeyen bir yapımı ortaya koymaya davet ediyoruz” dedi.
Mücahitler tepkili
Bora, TRT’deki dizinin Kıbrıs Türkü’nün cesur direnişini yansıtmaktan uzaklaştığını ifade etti

YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
GAZİMAĞUSA MAHKEME 27.08.2025 TEKERE
GAZİMAĞUSA MAHKEME 27.08.2025
GÜZELYURT MAHKEME 19.08.2025
11.07.2025 MAHKEME
TEKERE 14.05.2025
MAHKEME 07.05.2025
GİRNE MAHKEME - 12.04.2025
İSKELE MAHKEME 07.04.2025
MAHKEME 21.03.2025
TEKERE
TEKERE İLANI
MAHKEME - BOŞANMA
İLAN
TEREKE İLANI
MAHKEME 2
MAHKEME
BOŞANMA-VELAYET
İLAN
Gazimagusa ilan
SIRADAKİ HABER