banner564

Naimoğulları’na oy yağdı

Hayvancılar Birliği’nin oldukça çekişmeli geçen başkanlık yarışında, kadın üyelerin etkisi büyük oldu

Naimoğulları’na oy yağdı
banner598
Ufuk ÇAĞA
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Biliği 3. Olağanüstü Genel Kurulu dün Yakın Doğu Üniversitesi, Büyük Kütüphanesinde gerçekleştirildi. Toplamda 4 bin 992 üyesi bulunun  birliğin olağanüstü genel kurulunda 620 üye sandığa gelerek oylarını kullandı. Genel kurulda, mevcut başkan Mustafa Naimoğulları, Ali Osman Can ve Hüseyin Beyaz birliğin yeni başkanı olmak için yarıştı.
Tamamlanan seçimlerin ardından toplam yarışı, şimdiki başkan Mustafa Naimoğulları kazandı.

Tarım Bakanı yoktu
Tarım Bakanlığından hiçbir temsilcinin katılmadığı olağanüstü genel kurulda zaman zaman tansiyon yükselse de herhangi bir olay yaşanmadı.
Büyük bir katılımın olduğu genel kurul saygı duruşu ile başladı, ardından istiklal marşı ve başkan Mustafa Naimoğullarının konuşması ile devam etti. Palaket takdiminin ardından ise divan başkanı ve üyeleri belirlendi. Divanın belirlenmesinin ardından ise Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle kısa bir konuşma yaptı. Bu konuşmanın ardından sırasıyla başkan adayları birer konuşma yaptı.

Tansiyon zaman zaman yükseldi
Adayların konuşmaları esnasında izleyicilerin laf atması nedeniyle tansiyon zaman zaman yükselmesine rağmen, araya girenler herhangi bir tatsız olayın olmasına müsade etmediler.
Başkan adayları Aliosman Can, Mustafa Naimoğulları ve Hüseyin Beyaz’ın yaptığı konuşmanın ardından ise faaliyet raporu ile mali rapor aklandı.
Ardından ise toplam 3 başkan adayının ve 33 yönetim kurulu üyesinin yarıştığı seçimlerdeki oy kullanma işlemine geçildi. 

Naimoğulları güven tazeledi
Saat 16.00’ya kadar devam edilen oy verme işleminin ardından ise oy sayımına geçildi. Yapılan oy sayımı sonunda Mustafa Naimoğulları 427, Hüseyin Beyaz 109, Ali Osman Can 80 oy aldı.
Bu sonuçlara göre Mustafa Naimoğulları yeniden başkanlığa seçildi ve güven tazelemiş oldu.
9 yıldır neredeydiniz?
Açılışta konuşan Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları, 9 yılda birliğin kapısından içeriye girmeyenlerin şimdi başkanlık için aday olmasını eleştirdi.
Hiçbir zaman siyaset yapmadıklarını ifade eden Naimoğulları, hükümetleri eleştirmekten hiçbir zaman kaçınmadıklarını söyledi.
Konuşması sırasında birlik yönetim kurulu üyelerini de sahneye davet eden Naimoğulları, “burada güç birliği vardır. Biz omuz omuza verdik, omuz omuz omuza yürüdük” dedi.

Divan başkanı Kemal Öztürk oldu
Daha sonra Divan oluşturuldu. Divan başkanı seçilen Kemal Öztürk, tarafsızlık içinde genel kurulu yürüteceklerini belirtti.
KKTC’de kişi başına 433 litre süt üretildiğine dikkat çeken Öztürk, bunun dünya rakamlarından 4 kat fazla olduğunu belirterek, izolasyonlara rağmen bu üretimi yapan hayvancıları kutladı.

Kelle: Sonuçta üretici kazansın...
Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle ise, yarışın bayrağı ileri taşıma yarışı olduğunu belirterek, çıkacak sonuç ne olursa olsun amacın üreticinin kazanması olması gerektiğini söyledi.
Hüseyin Çavuş Kelle, “bu topraklarda izi olmayanın harmanda da sözü yoktur” dedi.

Sennaroğlu mesaj gönderdi
Tarım ve doğal kaynaklar bakanı Önder Sennaroğlu da gönderdiği mesajında, kuraklıktan en fazla çiftçi ve hayvancının etkilendiğini, sıkıntıların asgariye indirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Ülkedeki tarım ve hayvancılığın daha iyi bir noktaya gelmesi için de çalışmaların devam ettiğini kaydeden Sennaroğlu, bu konuda üretici birliklerinin desteğinin önemine işaret etti.

Can, Naimoğulları’na teşekkür etti ancak...
Olağanüstü Genel Kurulda ilk olarak konuşan başkan adayı Ali Osman Can, Mustafa Naimoğullarına bugüne kadar yaptıkları için teşekkür etti ancak yapmadıkları konusunda da eleştirilerde bulundu.
Ali Osman Can, yönetime gelmesi halinde üreticinin alacağı her kredinin yüzde 50 hibe olmasını sağlayacağını, bunu yapamaması halinde ise kendisini Sarayönü’nde asacağını iddia etti.

Naimoğulları: Birlik ve beraberlik çağrısı yapıyoruz
Mustafa Naimoğulları da konuşmasında, yalana ve dolana hayvancının oy vermeyeceğini söyledi.
Naimoğulları, “eğer bu birliğin mücadelesinden onur duymuyorsanız bunu söyleyin. Biz birlik beraberlik çağrısı yapıyoruz” dedi.
Naimoğullarının konuşması sık sık müdahalelerle kesildi. Özellikle “hayvanımıza yedirecek yem bulamıyoruz” diyenlerin tepkisi dikkat çekti.

Beyaz: Kavganın sebebi kuraklık
Bir diğer başkan adayı Hüseyin Beyaz ise amaçlarının üreticiyi daha iyi bir noktaya taşımak olduğunu belirterek, bütün kavganın sebebinin kuraklık olduğunu dile getirdi.
Bütün hayvancının borçlu olduğunu, hayvanların öldüğünü belirten Beyaz, “bunlara çözüm bulmak için çalışacağımıza kavga ediyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2014, 09:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Mr İngiliz muhibi TC seni aşıya doyurdu milletin yan etkileri nedeniyle gençlere yaptirmadigi aşıların derdindesin kemer takmayana ceza için ab muktesebatini mi bekliyorsun senin beynin yok mu

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473