banner564

Şimdi sıra  kuzeyde

Güneyde insan kaçakçılığı suçundan hapis yatıp, cezasını tamamladıktan sonra ülkeye dönen Arif Menteşoğulları sınır kapısında yakalandı

Şimdi sıra  kuzeyde
banner598

 Kuzey Kıbrıs’tan aldığı dört göçmeni yasa dışı yollardan güneye geçirdikten sonra Rum polisi tarafından tutuklanan ve yargılanarak 6 ay hapse mahkûm edilen Arif Menteşoğulları cezasını tamamlayıp ülkeye gelirken sınır kapısında yakalandı. Zanlı dün tutuklama talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Arif Menteşoğulları’nın 27 Şubat 2019 tarihinde Akıncılar bölgesinde yasa dışı yollardan dört göçmeni güneye geçirmeye çalışırken yakalandığını söyledi. 
Kullanımındaki araçla Potima bölgesinden ara bölgeye gizlice ve izinsiz olarak giren zanlının Rum polisi tarafından tutuklandığını belirten polis, Arif Menteşoğulları ile yanındaki göçmenler Mindange Lea Gracia, Divine Tangie Ndifor, Klinsman Nkongo Mengot ve Abraham Tabot Ebot’un Rum kesiminde askeri mahkemeye çıkarılarak haklarında tutuklama emri alındığını kaydetti.
Polis, Rum kesimindeki mahkeme sürecinin 24 Mayıs 2019 tarihinde tamamlandığını ve zanlı Menteşoğulları’nın 6 ay hapislik cezasına çarptırıldığını belirtti. 

Alınacak ifade, izlenecek kamera görüntüsü var
Polis, Rum kesiminde cezasını tamamlayan zanlının 30 Temmuz 2019 tarihinde saat 18.30 sıralarında Metehan Sınır Kapısı’ndan giriş yapmak isterken tespit edilerek tutuklandığını ifade etti.
Zanlı hakkında KKTC’de askeri yasak bölgeyi ihlal suçundan hali hazırda bir soruşturma oduğunu kaydeden polis, alınacak ifadeler, izlenecek kamera görüntüleri ve aranan araç olduğunu belirterek,  2 gün tutukluluk talep etti.
Mahkeme, zanlının soruşturma amaçlı 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473