banner564

Soruşturma  devam edecek

Devlet Kimya Laburatuvarı’ndan 178 bin TL’lik vurgun yaptıkları öne sürülen enişte ile baldızı şimdilik serbest

Soruşturma  devam edecek
banner598

Suna ERDEN
Lefkoşa’da faaliyet gösteren ve 2 yıl önce yanarak kullanılmaz hale gelen Devlet Kimya Laburatuvarı’nda 178 bin TL’lik vurgun yaptıkları öne sürülen zanlı Nazife Türel ile eniştesi Ali Özören dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Sahte belgelerle hayati ithalat yaptıkları ve bu yolla para aldıkları öne sürülen Devlet Laboratuvarı Dairesi’nde satın alma sorumlusu zanlı Türel ile suç ortağı olduğu iddia edilen zanlı Özgören teminat ile serbest bırakıldı.
Soruşturmayı yapan polis, 2016 yılında meydana gelen olayda Devlet Laboratuvarı Dairesi’nde satın alma sorumlusu olarak görev yapan zanlı Nazife Türel’in kimyasal karışımları ayıran  GCMS/MS cihazı ile uçucu maddelerin analizinde kullanılan  8040 Headspace GC cihazı eniştesi olan zanlı Ali Özören’in direktörü olduğu Narcisse Ltd’in Devlet Labaratuvarı için ithal edeceğini belirterek, taşınması kurulumu ve teknik servis konuları ile ilgili olarak sahte bir sözleşme hazırladığını söyledi. Polis, zanlının sahte sözleşmeleri Dorhan Medikal Ltd’e imzalattıktan sonra cihazların ithali için zanlı Ali Özören’in hesabına 178 bin TL yatmasını sağladığını belirtti.

Artık etki edemezler
Sahte belgelerin Vergi Dairesi’nde pullandığını, tedavüle sürüldüğünü ifade eden polis, soruşturmanın 11 Haziran 2018 tarihinde Sağlık Bakanlığı’nın talebiyle başlatıldığını açıkladı. Yapılan soruşturma sonucu suç unsuru bulunduğunu belirten polis, her iki zanlının tutuklandığını kaydetti. Zanlıların 3 gün tutuklu kaldıklarını, bu süre içerisinde ifade vermediklerini belirten polis, soruşturmanın devam edeceğini ancak zanlıların geri kalan kısmına etki edemeyeceğini söyledi. Polis, zanlıların ileride yargılanmak üzere teminata bağlanmalarını talep etti.
Mahkeme, 5’er bin TL nakit teminat yatırmaları ve KKTC vatandaşı birer kefilin 100 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması koşuluyla zanlıların tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473