banner564

Yatak odasına kamera koydu

Ünlü iş adamının cinsel içerikli görüntülerini gizlice çekip, şantaj amaçlı kullanmakla suçlanan bankacı kadının yanı sıra biri medyum, iki de iş adamı olmak üzere dört kişi tutuklandı

Yatak odasına kamera koydu
banner598

 Suna ERDEN

   Lefkoşa’da aldığı bir ihbar üzerine harekete geçen Özel Soruşturma Ekibi,  Kuzey Kıbrıs’ın tanınmış bir iş adamına seks tuzağı kurup şantaj yapmakla suçlanan bankacı kadının yanı sıra,  biri medyum, ikisi iş adamı dört kişiyi tutukladı. İddiaya göre; Lefkoşa’da bir bankada çalışan Didem Uçak, ünlü iş adamıyla ilişki kurdu. Uçak, evine çağırdığı iş adamıyla olan cinsel ilişkisini yatak odasında kurduğu radyo görünümlü gizli kamera ile kayda aldı. 
   Zanlı, bu görüntüleri suç ortağı olmakla suçlanan Muharrem Tanrıverdi ve İsmail Dimilliler’e verdi. Dört zanlının elde edilen görüntülerle iş adamına şantaj yaptığı, banka çalışanı Uçak’ın işadamına ait hesap bilgilerini de çaldığı ve suç ortaklarına verdiği öne sürüldü. İş adamında bu yolla yüklü miktarda para talep ettikleri öne sürülen zanlılar özel birimin operasyonuyla önceki gün tutuklandı.

Gizli kameralar ele geçirildi
   Operasyonda zanlıların evlerinde ve araçlarında masa saati ve radyo görünümlü gizli kameralar, silah mermileri, fal ve büyücülükte kullanılan kâğıt ile yazılar, USB ve tablet, bilgisayarlar ele geçirildi. 
   Operasyonda ünlü iş adamına ait seks video kayıtları da bulundu. Haklarında, “Özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan soruşturma başlatılan dört zanlı dün tutuklama talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
   Özel Soruşturma Biriminde görevli polis, duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktardı.
Zanlıların Şubat-Mayıs 2018 tarihinde meydana gelen, “Özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan tutuklandıklarını kaydeden polis, zanlı Didem Uçak’ın yatak odasında bulunan radyo görünümlü gizli kamera ile erkek bir şahıs ile cinsel içerikli görüntülerini çektiği iddiasıyla tutuklandığını söyledi. Polis, mesele ile bağlantılı olarak Arife Özoğlu, İsmail Dimilliler, Muharrem Tanrıver’in de yakalandığını anlattı. 

Üç gün tutukluluk alındı
   Lefkoşa’da bir bankada çalışan zanlı Uçak’ın görüntülerini çektiği şahsın, banka hesap bilgilerini elde edip zanlı Dimilliler ve zanlı Tanrıver’e verdiğini de kaydeden polis, olayda kullanılan radyo görünümlü cihazın emare olarak alındığını kaydetti. Polis, mesele ile bağlantılı olan zanlı Özoğlu’nun fal ve büyü işleri yaptığı işyerine de operasyon düzenlediklerini açıkladı. 
   Polis, zanlının işyerinde masa saati görünümlü ses ve görüntü kayıt cihazı ele geçirildiğini söyledi. Polis, zanlı Dimilliler’in evinde ve aracında yapılan aramada ise 13 canlı ele geçirildiğini açıkladı. 
   Zanlıların evlerinde yapılan aramada USB, tabletler, bilgisayarlar, zanlı Özoğlu ile Tanrıver’in birlikte kaldığı evde 12 canlı mermi ele geçirdiklerini belirten polis,  soruşturmanın sürdüğünü, alınması gereken birçok ifade ve aranan emareler olduğunu ifade ederek, zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. 
Mahkeme haklarında soruşturma yürütülen zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2018, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474