banner564

Yörük ve Türkmenlerle buluştular

Mehmetçik Belediye Başkanı Sarıçizmeli ve beraberindeki heyet Bursa’nın 690’uncu fetih yıl dönümü etkinliklerine katıldı

Yörük ve Türkmenlerle buluştular
banner598
Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ve beraberindeki heyet kardeş şehir Bursa Osmangazi Belediyesinin düzenlediği Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın 690’ıncı fetih yıl dönümü etkinliklerinde KKTC’yi temsil etti.
Etkinliğe üç kıtadan Yörük Türkmen boylarının yanında, Bosna, Kosova ve Makedonya’dan 300’ ü aşkın davetli ve belediye temsilcileri katıldı.
Mehmetçik Belediyesi basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, Fetih Şenlikleri çerçevesinde sempozyumlar, Yörük beylerinin katıldığı Yörük-Türkmen buluşması, kent koşusu ve rahvan at yarışları gibi geleneksel etkinlikler düzenlendi.
Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Pınarbaşı parkında düzenlenen Yörük Türkmen Buluşması “Çadır Ziyareti” etkinliğine katıldı.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi’yi Anma ve Bursa'nın Fethi şenliklerine katılan kardeş şehir belediye başkanı, meclis üyeleri ve yöneticileri onuruna yemek verdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2016, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474