banner564

DNA’mız uyuşuyor

UBP-DP koalisyonu için herhangi bir pazarlık yapmadıklarını söyleyen Hasan Taçoy, bağımsızların yeni hükümete neden destek verdiğini açıkladı

DNA’mız uyuşuyor
banner598
Çiğdem AYDIN 
İstifasıyla gündem yaratan, DP-UG Eski Genel Sekreteri ve Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, Diyalog TV’de “Güne Merhaba” programına katılarak, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
İstifa nedenlerini ve olası bir erken seçimde UBP’ye bakışını anlatan Hasan Taçoy, son günlerde siyaset gündemini oluşturan konulara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 
UBP-DP koalisyonu için herhangi bir pazarlık yapmadıklarını söyleyen Hasan Taçoy, bağımsızların yeni hükümete DNA’ları uyuştuğu için destek verdiklerini söyledi.
DP’den ayrılması konusunda, “İstifa etmek düşüncelerim arasında olsa da o gün için aklımda olan bu değildi. DP-UG’nin toplantısında, genel başkanın ısrarlı soruları ve üzerime gelinmesi neticesinde o anda istifa kararı aldım” diyen Taçoy, önümüzdeki seçimlerde siyasete devam edip etmeyeceği konusunda ise, “UBP Genel Başkanı uygun görürse, yıllarca gönül verdiğimiz UBP’den aday olmayı seve seve kabul ederiz” dedi.
Üçüncü Cumhurbaşkanı Eroğlu ile sık sık aynı fotoğraf karesinde görünmesi hakkında ise Taçoy, “Derviş Eroğlu bizim liderimizdir ve siyasi tecrübesi tartışılmaz. KKTC’deki mevcut siyasetçilerin çok çok üzerinde tecrübesi olan bir siyasetçidir” ifadelerini kullandı.
Taçoy kendisine yöneltilen sorulara şu şekilde cevap verdi:

Soru: Bağımsız bir milletvekili olarak, olası bir UBP-DP hükümetine neden evet oyu vereceksiniz? 

Yanıt: Ben, bağımsız bir milletvekili gibi olabilirim ama bağımlıyım aslında. Bir kere, Kıbrıs konusunda görüş birliği benim için önemlidir. Ülke içerisinde yaşanan sorunların süratle çözümü için halk için bir şeyler yapmak için seçiliyoruz ve şu anda görünen o ki ülkenin ve halkın geleceği ve refah önceliği da yapılacak icraatlara bağlı. Ben de desteğimi bu bağlamda esirgemeyeceğimi belirttim.” 

Soru: DP-UG’den istifanız planlı mıydı? 

Cevap: İstifa etmek düşüncelerim arasında olsa da, o gün için aklımda olan bu değildi. İstifa ettiğim gün, DP-UG’nin toplantısında, genel başkanın ısrarlı soruları karşısında “istifa edecek misin?” gibi, ısrarlı soruları ve üzerime gelinmesi neticesinde, o anda almış olduğum bir karar oldu. Eşim, kızım annem babam bile ondan sonra öğrendi. Hatta kızıma söylediğimde şok oldu. Ancak, şu bilinmelidir ki, UBP olsun, DP olsun, kendi politikalarımızda görüşlerimiz birleşmektedir, bu konu Kıbrıs konusudur, bu konu KKTC’nin geleceği konusunda neler yapılabileceğidir. 

Soru: Çeşitli pazarlıklar olduğu iddia ediliyor. Bunlardan biri olası bir seçimde UBP’den aday olacağınız yönünde. Ayrıca, Serdar Denktaş’ın sizlere imzalattığı senetler de var. Bu senetlerin feshi için de perde gerisinde pazarlık yaptığınız iddia ediliyor, bunun gerçekliği var mı? 

Cevap: Kesinlikle hiçbir pazarlık yapılmadı. Gönül rahatlığı ile bunu ifade edebilirim. Bağımsızlar tarafından herhangi bir pazarlık yoktur. Ne UBP nede DP\UG tarafından bizlerle bir pazarlık olmadı, olmaz da. UBP ileride bağımsızlara yer açar açmaz, aday gösterir göstermez o UBP’nin kendi parti içinde vereceği bir karardır. UBP Genel Başkanı eğer bunu uygun görür ve kendisi bunu yaparsa bizim için hava hoş. Bizler, yıllarca gönül verdiğimiz bir partiden aday olmayı seve seve kabul ederiz. Bizler, bu ülkenin geleceği adına, DP ve UBP’nin tabanlarıyla birlikte, bağımsızlar olarak hareket ediyoruz. Bunu bu ülke için yapıyoruz, herhangi bir yerden aday olma adına değil. 
Senetlere gelince, açılan dava mahkemede. Böyle bir olayın pazarlığı olmaz; açılan davalar, bizden önce istifa eden 4 milletvekili arkadaşımıza açılmış, bize açılmış bir dava yok. Bu konuda bizim bir pazarlığımız yoktur. 

Soru: CTP Genel Başkanı, Derviş Eroğlu’nun sizleri yönlendirdiğini iddia etti, bu doğru mu?
 
Cevap: Derviş Eroğlu bizim liderimiz. UBP’nin tüzüğünün içerisinde yazılı olan ve UBP kurultaylarında alınan kararla, Dr. Derviş Eroğlu, yanılmıyorsam, 1996 yılından beridir UBP’nin lideridir ve Eroğlu UBP MYK’sının doğal üyesidir, isterse şimdi şu anda UBP’nin PM ve MYK’sına doğal üye olarak gidip katılabilir. Eroğlu’nun siyasi tecrübesi tartışılmaz. KKTC’deki mevcut siyasetçilerin çok çok üzerinde tecrübesi olan bir siyasetçidir.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2016, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473