banner564

“Paramparça edeceğiz”

Denizli’de konuşan AK Partili vekil Mehmet Metiner, Anayasa’nın son vesayet kalesi olduğunu savundu

“Paramparça edeceğiz”
banner598
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Anayasa’nın son vesayet kalesi olduğunu, onu da paramparça edeceklerini savundu. 
Denizli Gönüllü Teşekküller Vakfı tarafından Denizli’de düzenlenen 'Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa' konulu konferans, Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Konferansa TV Programcısı Kenan Yasan, Gazeteci Ömer Turan, AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner konuşmacı olarak katıldı. 
Milletvekili Babuşcu, sosyal medya hesabından yaptığı yorumda, Osmanlı İmparatorluğu'nun 90 yıllık reklam arasının sona erdiğini dair attığı twiti savundu. Babuşcu, “O zaten bizim genlerimizde olan bir sistemdi. Niye uymayacak ki? Niye yadırgayacağız ki. Biz çok uzun yıllar, hep söyleriz 600 yıl kadar ismi farklı da olsa bir bakıma başkanlık sistemiyle yönetildik zaten” dedi.
Gazeteci Ömer Turan ise Türkiye’de kurulacak başkanlık siteminin 200 yıl önce bu coğrafyada İngiltere’nin kurduğu müessir sistemi yok edebileceğini öne sürdü. Turan, “Çünkü başkanlık sistemi, bizim üst akıl dediğimiz İngiltere, Fransa’nın, ABD’nin daha üstünde olan farklı yapılanmanın, dünya üzerinde olan hegomanyaya son verebilir. Dolayısıyla olaylara bu çerçeveden bakın” diye konuştu.


Metiner: Peygamberin ordusunda da çürük elmalar vardı
Ömer Turan’ın bu sözleri Metiner tarafından tepkiyle karşılandı. Kürsüye çıkan Metiner, “İçimizde elbette çürük elmalar olacak Peygamberin ordusunda da çürük elmalar vardı. Genel merkezimizde Recep Tayyip Erdoğan'ı lider olarak kabul etmeyen, onun gösterdiği istikamette yürümek gerektiğine inanmayan bir tek Allah'ın kulu yoktur. Bu sözlerim Ömer Turan kardeşime değil o benden bir kat daha duyarlıdır” diye tepki gösterdi. Turan’ın, “Ben gazeteciyim siz milletvekilisiniz. Ben gazeteci olarak konuşuyorum” sözüne Metiner, “Mesajlarını başkalarına ver kardeşim” diye cevap verdi. 

"Anayasa'yı paramparça etmezsek namert olalım"
Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti’nin her şeyi olduğunu söyleyen Metiner, “Recep Tayyip Erdoğan bu hükümetin sahibidir. Recep Tayyip Erdoğan siyasi hareketimizin lideridir. Ama anayasa öyle demiyormuş. Sevsinler sizin anayasanızı ya. Anayasanızı ne zamandan beri referans göstermeye başladınız ya. ‘Vesayetin son kalesi’ dedi Tülay kardeşim. Anayasa vesayetin son kalesidir. Onu da paramparça edeceğiz merak etmeyin. 12 Eylül faşist anayasasını paramparça etmezsek namert olalım” ifadelerini kullandı. 
Konferansı; AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, AK Parti milletvekili aday adayları ve az sayıda vatandaş izledi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2015, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473