banner564

Ritim tuttular

Bursa’da engeliler dans edip şarkı söyledi

Ritim tuttular
banner598
Bursa Kent Konseyi (BKK) Engelliler Meclisi'nin "Kalbin Ritmi", "Kalbin Dansı" gruplarının gösterisi ile Türk Halk Müziği Korosunun seslendirdiği parçalar, beğeni topladı.
Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu'nda gerçekleştirilen gösteride engelli ailelerine ve annelerine özel bir gün yaşatıldı. Konser, Cuma Çimen'in ritim şefliğinde Kalbin Ritmi Grubu'nun sahne almasıyla başladı.
Çeşitli müzik aletleriyle ritim tutan engelliler, çaldıkları şarkılarla uzun süre alkışlandı. Daha sonra Kalbin Ritmi Grubu üyeleri, dans grubu eğitmeni Emine Basit önderliğinde yöresel kıyafetlerle Kafkas dansı, anne ve engelli çocukların dansı, rengârenk elbiselerle de lambada dansını sergiledi. Dans figürlerini başarıyla yapan engelliler hem doyasıya eğlendi hem de aileleri eğlendirdi.
Etkinliğin devamında Engelliler Meclisi üyeleri tarafından oluşturulan Türk Halk Müziği Korosu, şef Kemal Kamalı önderliğinde sahne aldı.

İzleyiciler duygulandı 
Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü sanatçılarının da enstrümanlarıyla eşlik ettiği konserde, engelliler tarafından şarkılar seslendirildi. Kimi zaman hareketli şarkılarla salonu eğlendiren engelliler, kimi zaman hüzünlü şarkılarla izleyicileri duygulandırdı.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473