Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen eğitim konserleri programı çerçevesinde dün Güzelyurt’taki ortaokul birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine “Peter ve Kurt” isimli senfonik masallı konser verildi.
Yapılan açıklamaya göre, çocukların müzik eğitiminde önemli bir eser olarak kabul edilen, Sergei Prokofiev’in “Peter ve Kurt” isimli senfonik masalı bugün, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, Kalkanlı’da, Şehit Turgut Ortaokulu ve Güzelyurt Türk Maarif Koleji’nden gelen yaklaşık 300 öğrenci için sahnelendi.
Eğitim Konserleri dizisi, bugün Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alacak konserle tamamlanacak.
Konsere Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’in de katılması bekleniyor.
Dünya çapında üne sahip şef ve sanatçıları konuk ederek, sanatseverleri klasik müzikle buluşturan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), bu sezon gençlere yönelik düzenlenen eğitim konserleriyle misyonunu genişleterek, klasik müzik eğitimine katkı yapmayı ve yeni yeteneklerin keşfedilmesini hedefliyor.
Cumhurbaşkanı Akıncı ve Bakan Özyiğit, “Peter ve Kurt” isimli senfonik masalı öğrencilerle birlikte izleyecek
Öğretici bir eser
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER

