banner564

Genel nitelik artırılmalı

Tıp-İş, sağlıkta fiziki alt yapı veya bozulan cihazlar gibi eksikliklerin daha hızlı giderilmesi için Denktaş’a önerilerini sundu

Genel nitelik artırılmalı
banner598

 Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (TIP-İŞ) heyetini kabul etti.

Bakanlıkta gerçekleşen ziyarette, Tıp-İş Başkanı Ahmet Varış’a, Dr. Gülgün Vaiz ve Dr. Arif Ersoy da eşlik etti.
Verilen bilgiye göre, görüşmede, sağlıktaki genel durum, kamu sağlık merkezlerinin fiziki alt yapı başta olmak üzere genel gelişiminin niteliğini artırmak, yeni hastane binası talebi, emeklilik yaşı ve maaş düzenlemeleriyle ilgili konular masaya yatırıldı.
Varış görüşmede yaptığı konuşmada, ilk olarak sağlıkta fiziki alt yapı veya bozulan cihazlar gibi eksikliklerin daha hızlı giderilmesi için mali mekanizmanın çok daha hızlı işler hale getirilebilmesi talebini iletirken, bu konuda hükümetten bir takım tedbirler beklediklerini söyledi.
Varış, bir önceki dönemde maaşlarda yapılan iyileştirmeler neticesinde artık kamuya hekim bulunabildiğini de söylerken bu anlamda adım atan Denktaş’ı bir kez daha tebrik ettiklerini kaydetti.
Ülke nüfusunun yoğunluğu da göz önünde bulundurulursa yeni bir hastane konusunda tüm paydaşlarla hem fikir olunduğunu hatırlatan Varış, özellikle Kalp Damar Cerrahisi, Kardiyoloji, Onkoloji ve Yoğun Bakım servislerinin yoğunluğundan en azından ek binalara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.


Denktaş: Gayet iyi durumda
Maliye Bakanı Serdar Denktaş, doktor ve hemşire açısından devlet hastanesinin gayet iyi durumda olduğunu, bu konuda özverili çalışmalarından ötürü sağlık çalışanlarını tebrik ederek, “Sağlık ve Eğitimde Maliye Bakanlığı olarak tüm talepleri karşılamak için çaba göstermekteyiz” dedi.
Tıp-İş heyeti ziyarette ayrıca Maliye Bakanı Serdar Denktaş’a annesi Aydın Denktaş’ın vefatı nedeniyle bir kez daha taziyelerini iletti ve Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ı da andı.

Denktaş MASİB görüşmesi
Öte yandan Bakan Denktaş, dün Motorlu Araç Satıcılar ve İthalatçılar Birliği’ni (MASİB) de kabul etti.
Yapılan açıklamaya göre, bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, MASİB Başkanı İbrahim Akın sorun ve taleplerini sıraladı. Taleplerine yönelik hazırlamış oldukları raporu Maliye Bakanı Denktaş’a sundu.
MASİB hazırlamış olduğu sorun ve beklentilerinin dile getirildiği raporunda özellikle, “KDV ve Fiyat İstikrar Fonu indirimi, döviz kuru sabitleme, motorlu araç seyrüseferlerindeki sorunlar, araç devirleri” başlıkları yer aldı.
Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise, bu yılın maliye açısından çok da kolay bir yıl olmayacağını yineledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474