banner564

İkiye bölündüler

Kıbrıslı Rumlar ‘hayali’ 4 Temmuz belgesini tartışıyor

İkiye bölündüler
banner598

    Güney Kıbrıs’taki siyasiler, Kıbrıs Türk tarafının bilgisi dahilinde olmayan ‘Hayali 4 Temmuz 2017’ belgesini tartışmaya devam ediyor.

   AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e “Genel Sekreter’e telefon açıp sorun” çağrısı yaparken, BM Barış Gücü Sözcüsü Alim Sıddık, “BM’nin, prosedürün gizliliğine saygı duyduğunu ve böyle yapmaya devam edeceğini” açıkladı.
   Yunanistan Dışişleri Eski Bakanı Nikos Kocias, BM’nin, Rum tarafının varlığında ısrar ettiği tutanağı “maksatlı olarak gizlediğini” iddia ederek, Rum tarafına “Lute’a güvenmeyin” telkininde bulundu.
   Politis, “Gizlilik Anahtar… BM’den Tutanaklar Konusunda Doğrudan Ya Da Dolaylı Yorum Yok” başlıklı haberinde, Crans Montana tutanakları meselesi için bilgisine başvurduğu Sıddık’ın meseleyi liderler görüşmesine havale ettiğini yazdı.
   Habere göre yazılı açıklama yapan Sıddık, “BM prosedürün gizliliğine her zaman saygı gösterdi ve bunu yapmaya devam edecek. Prosedür liderlere ait olmaya devam ediyor, BM Akıncı ve Anastasiadis’in 26 Şubat’taki bir sonraki görüşmesine ev sahibi yapmayı dört gözle bekliyor” dedi.
   Fileleftheros “Lefkoşa Açığı Kapatıyor… ‘Kayıp Tutanaktan’ Bağımsız Olarak Lute’a Crans Montana’da Söylenenlere Dair Bilgi Veriyor” başlıklı haberinde, Rum Yönetiminin, “4 Temmuz tutanağının kayıp olması” nedeniyle Lute’un doğabilecek “açığını kapatmaya” karar verdiğini ve bunun için “bahse konu döneme dair, Guterres Çerçevesi’ni etkileyebilecek bütün verileri vereceğini” yazdı.
   Gazete “Lefkoşa, bu şekilde, tutanak bulunmadı diye Kıbrıs sorununda gelecekteki gelişmelerde boşluk bırakmamak ve BM’ye, Lute’un yeni çabasında yanlış anlamalar olmasına izin vermek niyetinde olmadığı mesajını vermek istiyor” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474