banner564

Yer, gök ağladı

Tahsin Mertekçi, yağmur altında düzenlenen 3 ayrı törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı

Yer, gök ağladı
banner598
Melin DOBRAN
Trafik kazasında hayatını kaybeden TKP ve BDH eski milletvekili, Yalova Spor Kulübü Başkanı Tahsin Mertekçi için dün üç ayrı tören düzenlendi. Yağmur altında gerçekleşen ve yoğun katılımın olduğu törenlerde gözyaşları sel olup aktı. Meclis Başkanı Sibel Siber Meclis önündeki konuşmasında, “Ülkesini, halkını ve insanı seven, her zaman gözlerinin içi gülen, tanıyan herkesin çok sevdiği, bir güzel insanımızı kaybettik” sözleriyle herkesin hislerine tercüman oldu.
Cumhuriyet Meclisi’nde dün sabah 10.30’da düzenlenen törene; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bazı bakanlar, milletvekilleri, siyasi partiler, diğer yetkililer, Mertekçi’nin ailesi ve sevenleri katıldı.
Saygı duruşu ile başlayan törende, Tahsin Mertekçi’nin özgeçmişi okundu, Ardından Mertekçi’nin ailesi adına eski bakan ve milletvekili Özel Tahsin konuşma yaptı.

Tahsin: Seni hep yaşatacağız
Özel Tahsin, Mertekçi’nin trafik kazalarına dikkat çekmek için Yeşilırmak’tan Karpaz’a kadar yürüdüğünü hatırlatarak ölüm haberine inanamadıklarını söyledi.
Tahsin, “Seni asla unutmayacağız, hep yaşatacağız” dedi.
Meclis bahçesindeki tören Mertekçi’nin naşı önünde protokol sırasına göre saygı duruşu ve saygı geçişi gerçekleştirilmesiyle sona erdi. 

Yuvacık’a defnedildi…
Mertekçi için ayrıca yöneticisi olduğu Bostancı’daki Yalova Spor Kulübü’nde de bir tören düzenlendi. Mertekçi, dün Güzelyurt Fatih Camii’deki ikindi ve cenaze namazının ardından Yuvacık’ta toprağa verildi.

Feryatlar dinmedi
Mertekçi’nin zamansız vedasına inanmak istemeyen yakınları, cenaze töreninde gözyaşlarına boğuldu. Acılı ailenin “Bizi bırakıp gidemezsin” diye feryat etmesi, herkesin yüreğini dağladı. Babasının tabutuna son kez sarılan kızı ise cenaze töreninde güçlükle ayakta durdu. 

Kaza nasıl olmuştu?
Kaza, önceki gün sabah saat 03.00 sıralarında eski Lefkoşa- Güzelyurt anayolunda Akçay köyü içerisinde meydana gelmişti. Polis bültenine göre Bostancı’da sakin Tahsin Mertekçi yönetimindeki JK 133 plakalı jeep araçla, Lefkoşa’dan Güzelyurt istikametine doğru seyrettiği sırada, yolun sağına geçerek MG 487 plakalı van araçla çarpışmıştı. Kaza neticesinde JK 133 plakalı araç  sürücüsü Tahsin Mertekçi olay mahallinde yaşamını yitirmişti.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2017, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474