banner564

Bir gözü tehlikede

Büyük av mevsiminin ilk gününde 47 yaşındaki Raif Aydaş yanlışlıkla kendini vurdu, 32 yaşındaki Selçuk Zekai ecemi avcının açtığı ateş sonucu yaralandı

Bir gözü tehlikede
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Ülke genelinde dün binlerce avcı, yağmurlu havaya aldırmadan ava çıktı. Büyük av mevsiminin ilk günü birçok avcı mutlu bir şekilde eve dönerken Gazimağusa ve İskele’de meydana gelen iki ayrı av kazası üzüntüye neden oldu. Talihsiz av kazaları sonucu 47 yaşındaki Raif Aydaş ile 32 yaşındaki Selçuk Zekai yaralandı.

Zekai, Türkiye’de tedavi olacak
İskele’ye bağlı Topçuköy’de dün sabah saatlerinde meydana gelen av kazası sonucu 32 yaşındaki Seçuk Sezai gözünden yaralandı. Polisten elde edilen bilgiye göre, bölgede avlanan ve kimliği meçhul diğer avcıların açtığı ateş sonucu saçmalardan bir tanesinin gözüne gelmesi sonucu yaralanan Selçuk Zekai, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Zekai’nin tedavisine Türkiye’de devam edeceği bildirildi.

Ayağının kayması sonucu tüfek ateş aldı
Üzücü av kazalarının diğeri ise Geçitkale’de meydana geldi. Polisten alınan bilgiye göre avlandığı sırada ayağının kayması sonucu elinde tutmakta olduğu tüfeğin ateş alması neticesinde, 47 yaşındaki Raif Aydaş sol ayak ve sol kolundan yaralandı. Aydaş, önce Gazimağusa Devlet Hastanesi, ardından ise Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Aydaş sosyal medyadan mesaj verdi
Geçitkale’de meydana gelen av kazasında yaralanan Raif Aydaş, sosyal medya hesabı üzerinden başına gelen talihsiz kazayı anlattı. Kayalık alanda avlandığı esnada ayağının kayması neticesinde başını çarpmamak amacı ile elindeki silahı önüne fırlattığını ancak silahın ateşlenmesi sonucu yaralandığını anlatan Aydaş, sol ayağının dizüstü ile sol elinin bilek ile dirsek arasının yaralandığını ifade etti. Olayın ardından çocuklarını aradığını ve önce Gazimağusa ardından Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürüldüğünü belirten Aydaş, kendisine müdahale eden tüm doktor ve hemşirelere teşekkürlerini iletti ve durumunun iyi olduğunu belirtti. Polisin her iki olayla ilgili soruşturması sürüyor.

İlk gün bereketli geçti
Öte yandan dün ülke genelinde binlerce avcı soğuk ve yağmurlu bir havada avlandı. Üzücü iki kazanın dışında başka olumsuzluğun yaşanmadığı avda, avcılar ilk gün evlerine eli dolu döndü. Sosyal medya hesaplarından av fotoğraflarını paylaşan birçok avcı, “İlk gün bereketli geçti, darısı diğer haftalara” diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2017, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473