banner564

Diyalog Medya'nın "Gurur Gecesi"

Cumhurbaşkanı Akıncı “Diyalog’ta değişik görüşlerden insanlar kalem oynatabiliyor, fikirlerini yazabiliyor, gazete ve TV halkın ayağına gidebiliyor” diyerek önemli özellikleri ortaya koydu

Diyalog Medya'nın "Gurur Gecesi"
banner598

 Pelin YÜKSELAY

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Diyalog Medya Grubu’nun önemli özelliklerinden söz ederek 
“Gazetede bir kere çeşitli köşelerde değişik görüşlerden insanlar kalem oynatabiliyor, fikirlerini yazabiliyorlar. Gerek gazete, gerekse TV halkın ayağına gidebiliyor, halkın değişik kesimlerinden değişik görüşleri kamuoyuyla paylaşabiliyor. Bunlar önemli özelliklerdir. Bu özelliklerin kaybolmadan daha da gelişerek devam etmesini canı gönülden temenni ediyorum” dedi.
   Diyalog Gazetesi’nin 5’inci, Diyalog TV’nin 4’üncü kuruluş yıldönümü münasebetiyle Kurum Direktörü, Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar’ın Merit Lefkoşa Otel’de verdiği resepsiyona katılan Akıncı şunları kaydetti:
    “Gazete çıkarmak okuru ile baskı makinesi ile bilgisayarı ile çalışanları ile çok karmaşık bir şey. Ama bu gazeteyi çıkaran bu olayı yaratan ekiptir ama ekiplerin de liderleri vardır. Bu anlamda sevgili Reşat Akar’ın yürüttüğü liderlikten söz etmeden geçmek doğru olmaz. Konuşmasının içerisinde de vardı, çevreden bahsetti, trafikten bahsetti. Ben hatırlıyorum, kendisi Günaydın Kıbrıs’ı çıkarırken ben Belediye Başkanıydım. O zaman da karanlık yollarımızı aydınlatmak için birlikte kampanyalar yapardık. Bunları hatırlayacak. Şimdi dolayısıyla böyle çok büyük meselelerle uğraşırken böyle bize küçük gibi görünen ama halkımızın yaşamını son derece etkileyen konulara yoğunlukla ilgi gösterilmesi önemlidir.”

Yoğun katılım oldu
  
   Diyalog Medya Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar, Kurum Müdürü Sezgin Madencioğlu ve Haber Müdürü Aytuğ Türkkan, geceye katılan konukları tek tek kapıda karşıladı.
   Gece, Lefkoşa Türk Belediye Triosu’nun programıyla başladı.  
   Geceye Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, UBP Başkanı Ersin Tatar, YDP Başkanı Erhan Arıklı, TKP Yeni Güçler Başkanı Mehmet Çakıcı, MDP Başkanı Buray  Büsküvütçü, farklı partilerden milletvekilleri, Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, üniversite rektörleri, kurum ve kuruluşların yöneticileri, bayiler ve medya çalışanları katıldı.

Akar: Halkla bütünleştik

   Diyalog Medya Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar, gecenin açış konuşmasında özetle şöyle dedi:
   “Bizler 5 yıl önce Diyalog Gazetesi ile yola çıkmıştık. Hemen 11 ay sonra Diyalog TV ve Radyo Diyalog yayınlarına başladı. Ardından kendi baskı merkezimizi kurarak medya grubumuzu gerçek anlamda bütünleştirmiş olduk. Bu kısa süre içerisinde başından beri inançla, azimle çalışarak hedefimiz zirveye yerleşmekti. Halkımızla bütünleştik ve bunu başardık. Temel görevimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu ülkede eşitlik ve adalet üzerine bir düzen arzuluyoruz. Halkımızın daha mutlu, daha güzel günler yaşaması için, trafikte daha az kazaların olması için, daha temiz bir çevre yaratılması için, sağlık hizmetlerinin daha verimli hale gelmesi için, işçinin köylünün daha iyi bir hayat yaşaması için ki şu anda köylülerimiz çok ciddi sıkıntılar içerisindedir. Bütün bunların ortadan kalkması için, yağmur yağdığı zamanlarda yollarımızın, evlerimizin, işyerlerimizin sular altında kalmaması için yapıcı ve uyarıcı görevimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Kıbrıs sorununun çözümü konusunda ise İki bölgeli, iki toplumlu federal bir çözüme desteğimiz devam edecek. 

Bizde bu medya kuruluşunu halkımızın hizmetine sunarken elbette bütün çalışanlarımızın fedakârlıkları, bizimle birlikte haftanın her günü çalışmaları çok önemlidir ama bunun yanı sıra böylesi bir teknoloji ile çalışmamızda bizlere her türlü yardımı yapan, destek olan Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Besim Tibuk’a huzurlarınızda teşekkürü bir borç biliyorum.”

Talat: Diyalog son derece önemli

   İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, gecede yaptığı konuşmada şunları söyledi: 
“Diyalog Medya’ya içtenlikle başarılar diliyorum. Tüm emek verenlerine, çalışanlarına en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Özgür Medya herkesin de bildiği gibi çoğulcu demokrasi için vazgeçilmez mecradır. O yüzden hepimiz medyayı, medya kurumlarını desteklemek görevi ile karşı karşıyayız. Ben Diyalog’un gerek gazete gerek televizyon olarak yaptığı çalışmaların mutlaka çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çeşitli görüşlerin ortaya konduğu programlar, yayınlar son derece yararlı olmaktadır. Değişik bakış açılarını görebilmemiz açısından özellikle siyasetçilerin bunların görebilmesi açısından son derece önemlidir. Ben genel olarak medyanın çok önemli bir eksikliğini sürekli olarak hissediyorum ve umuyorum ki Diyalog Medya geniş imkânlarıyla, önemli araçlarıyla bunun zaman içinde üstesinden gelebilecektir. O da ihtisaslaşma meselesidir. Medya çalışanlarının belli alanlarda ihtisaslaşması, konuları bilerek yayın yapması ve insanların bilgi eksikliğini kapatması en önemli dileğimdir ve gördüğüm en büyük eksiklik de budur.” 
Eroğlu: Büyük başarılara imza atıldı
   Üçüncü Cumhurbaşkan Derviş Eroğlu konuşmasında şunları kaydetti:
   “Diyalog Gazetesi kurulduğu günden beri ulusal davamızın sahibi pozisyonunda olmuştur. Ayrıca köy köy dolaşarak Kıbrıs Türk halkının bütün yerleşim birimlerinden sesini kamuoyuna duyurma gayreti içerisinde olmuştur. Bu güzel davranışından dolayı kutluyorum. Sayın Reşat Akar hangi gazetenin temsilcisi olduysa büyük başarılara imza atmıştır. Bugün de Diyalog Gazetesi’nin kurucusu olarak 5. Yılında yine KKTC basın hayatında fevkalade önemli işler yapmaktadır. Tabi ki bu medya grubunun kuruluşunu destekleyen Sayın Besim Tibuk’u da unutmamak lazımdır. Ona da bu alanda verdiği desteklerden dolayı teşekkür etmek istiyorum.”
Denktaş: İmkanlar da düşünülmeli
   Demokrat Parti Genel Başkanı-Maliye Bakanı Serdar Denktaş şöyle konuştu:
   “Genellikle böyle çağrıldığımda para istenir benden. Diyalog TV istemeyenlerden biri. Diyalog Gazetesi’nin ve televizyonunun hayatta olmasını kutluyorum. Güzel bir görev yapıyorlar. Sayın Akar, ülkenin eksiklerini söylemeye, düzeltmek için uğraş vermeye devam edeceğiz dedi. Kendisine teşekkür ediyorum elbette uğraş versinler ama ülkenin imkanlarını da düşünerek yayın yapmaları benim açımdan çok çok önemli. O imkanları da göz önünde bulundurarak taleplerde bulunmak çok önemli. Bir ülkenin bütçesinin eğer 79.9’u maaş ve maaş nitelikli harcamalara gidiyorsa geriye kalan rakamla bu ülkede beklentileri karşılamak mümkün değil. Ne IMF’miz var ne Dünya Bankamız var. Kapısını çalabildiğimiz tek ülke Türkiye. Türkiye’nin kapısını çaldığımızda da Allah razı olsun veriyorlar taleplerimizin karşılığını, bir kısmının hiç değilse. Ama işin esası kendi gelirlerimizle, kendi ihtiyaçlarımızı karşılayabilmektir. Bunun sağlanabilmesi için de ciddi bir mentalite devrimine ihtiyaç vardır.” 
Özyiğit: Farklı görüşler bir arada
   TDP Genel Başkanı-Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, konuşmasında şunları söyledi:
   “Özgür basın, tarafsız basın herkesin sesi olacak basın daha da önemli. Herkesin düşüncelerini en içten, en özgür biçimde ama kimseyi incitmeden, rencide etmeden yayınlaması önemli.  İşte bana göre Diyalog Medya Gurubu aslında farklı bakış açılarındaki her şeyi bünyesinde barındırmakta hem de onların seslerinin en doğru şekilde yansıtılması için önemli bir uğraş vermektedir. Ben bu çerçevede Diyalog Medya ailesini en yukardan en aşağıya içtenlikle kutluyorum.”
Tatar: Yürekten kutluyorum 
   UBP Genel Başkanı Ersin Tatar şunları söyledi: 
   ““Uzun yıllar bende medyanın içerisinden bir kişi olarak Diyalog Grubunun başarılarını yürekten kutluyorum. Bu işin esas kahramanı Reşat Akar’dır. Onu ayrıca tebrik etmek lazım. Uzun yıllar kendisiyle çalıştım, duayen bir gazeteci, gerçekten yaratıcı bir kişiliği ile Diyalog Medya Grubunda büyük bir başarı elde etmiştir. Kendisini kutluyorum. Tabi ekibi de var. Baktığımda mesela bir Sezgin Madencioğlu. Sezgin’i de kutlamak istiyorum çünkü onunla da uzun yıllar çalıştım. Dolayısıyla Diyalog Grubu dediğimizde gerçekten yürekli insanların bir araya geldiği, gerek gazetede, gerek televizyonda Kıbrıs Türk halkına verdikleri hizmetler, çok sesliliğe yaptığı katkılar ve özellikle köy gezileri, köy gezilerinde yaptıkları çalışmalar ve o insanların sesini duyurmaları Kıbrıs Türk halkına, Kıbrıs Türk demokrasisine, kültürüne-sanatına büyük bir hizmettir. “
Arıklı: Demokrasinin sesi
   YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı şöyle dedi:
   “Diyalog Medya Gurubu ilk andan itibaren çok ciddi demokratik bir ses olarak karşımıza çıktı. Kısa bir süre içerisinde en çok satan gazete haline geldi, Diyalog TV’de çok kısa bir süre içerisinde en çok izlenen kanal oldu. Tabi haberciliği halkın içinden gerçekleri yerinde araştırarak yerine getirmek çok önemli. Diyalog Tv’nin özellikle Halk Meclisi programının ne kadar ciddi ses getirdiğini, insanlarımızın orada nasıl kendi seslerini duyurabildiklerini ve bundan memnun olduklarını yerinde görerek biliyorum.”
Büsküvütçü: Ambargosuz yayıncılık
   MDP Genel Başkanı Buray Büsküvütçü şöyle dedi:
   “Türk milliyetçileri olarak medyadan çok ağır ambargo yememize rağmen Diyalog Grubunu bunun dışında tutuyoruz. Medyaya genel olarak baktığınız zaman bizim haberlerimizi objektif olarak veren 1-2 medya kuruluşu olduğunu görüyoruz. Bunlardan bir tanesinin Diyalog olması bizi sevindiriyor çünkü ülke gündeminde vatandaşlarımızın yoğun olarak takip ettiği gazete ve televizyona sahip. Herkese eşit ve adaletli davrandığı için, basın ahlakının kurallarını da uyguladığı için Diyalog yönetimine teşekkürü bir borç bilirim.” 
Önemli konuklar vardı
   Diyalog’un gecesine Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca ile Anadolu Spor Gazetecileri Derneği genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Basın Konseyi Başkanı Şule Aker de katılarak Reşat Akar’a plaket takdim etti. Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği de Reşat Akar’a plaket ve çiçek sundu.
   TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca plaket takdiminde yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: 
    “Kuzey Kıbrıs’ta 3 meslek kuruluşu, Azerbaycan’da 4 meslek kuruluşu, Türkiye’de 71 meslek kuruluşu ve 25 bin üyesi olan bir kuruluşuz. Sayın Reşat Akar ve ekibini kutluyorum. Gerçekten zor şartlar içinde gazete ve televizyonu yürütmek çok zor. Şu anda ben derdimi her yerde anlatamıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na siyasi partilere buradan çağrı yapmak istiyorum: Türkiye’de Anadolu basını maalesef batma noktasında. Son bir ay içerisinde 20 civarında gazete ve televizyon kapandı ve bu ekonomik krize bir çözüm bulunmadığı sürece kesinlikle Anadolu basını yok olacaktır. Buradan çağrı yapıyorum.” 
Geceye katılan siyasiler ne dedi?
   Öte yandan geceye katılan siyasiler Diyalog mikrofonlarına konuştu.
Dışişleri Bakanı Kudret Özersay: 
   “Ben ülkede şeffaf, demokratik ve herkesin fikrini söyleyebileceği kısıtlamalara tabii olmayan özgür bir tartışma ortamına katkı yapan her kurum ve kuruluş gibi Diyalog’un da her platformda buna imkân sağladığını bizzat yaşayarak görmüş birisiyim. Dolayısıyla bunun önümüzdeki dönemde ülkenin demokrasisine de, ülkedeki yönetimin de daha iyi olmasına katkı yapan bir değer taşıdığını düşünüyorum.”
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu: 
Nice 5 yıllara diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Diyalog gazetesi ve TV’nin yapmış olduğu tarafsızca yayının ve vatandaşın ayağına gidip, vatandaşın bütün sorunlarını dinleyip onlara bir nebze ilaç olduklarından dolayı açıkçası bizim de çok dikkate aldığımız bir yayın kuruluşu.” 
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali: 
“Diyalog Medya Gurubu tabi son derece profesyonelce yayınlarını sürdüren, canlı yayınlara ağırlık veren, takdirle izlediğimiz, zaman zaman da konuk olduğumuz bir medya kuruluşu. Umuyorum ki bu yeni ve daha üstün başarıların başladığı bir yıldönümü olsun. “
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars: 
Diyalog’un kazandırmış olduğu değerler ve basın özgürlüğü açısından yaptığı yayınları buradan kutluyorum. Hepinize nice mutlu seneler diliyorum. 
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan: 
“Kıbrıs yazılı ve görsel basınında oldukça farklı bir rol üstlendi Diyalog. Doğru haberlerin objektif bir şekilde kamuoyuna ulaştırılması, her sesin yer bulması, o dürüst haberciliğin yayılması noktasında bunu da tebrik ediyorum. Bugüne kadar çok güzel ortaya konuldu.”

Eski Başbakan Ferdi Sabit Soyer: 
Diyalog TV ve gazetesi topluma çok farklı ve çok renkli büyük bir ışık olarak düştü. Kısa sürede çalışanlarıyla birlikte önemli bir etki yarattı. Çok renkli, çok kültürlü ve basın özgürlüğünün sıcak ve canlı bir şekilde yaşandığı ülkemizde Diyalog’ta buna büyük bir renk katıyor.”

CTP Milletvekili Fikri Toros: 
“Doğum gününüz kutlu olsun. Kurulduğunuz günden beri, çalışmalarınızı büyük bir takdirle takip ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum. 
Meclis eski Başkanı Sibel Siber: 
“Öncelikle kutluyorum. Her yeni yıl dönümü aslında hem bir geçmişi analiz etmek, hem de gelecekle ilgili umutları, projeleri, vizyonu geliştirmek için önemlidir. Dolayısıyla Diyalog televizyonunun ve gazetesinin 4. Ve 5. Yıldönümlerini kutluyorum. Medya sektöründe çok başarılı buluyoruz sizleri. Sizleri hepinizi kutluyorum.”
Dışişleri Eski Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu: 
Diyalog Medya Gurubu’nu yakınen takip eden birisiyim. Gerek gazeteyi, gerek televizyonu. Özellikle tabi ki KKTC’de çok sesliliğe katkı koyma malum bir görevi onu da hakkıyla yerine getiriyor ama benim için en dikkat çeken yönü ulusal davamızdaki onurlu, karakterli ve ulusalcı çizgisiyle tüm olumsuzluklara rağmen kararlılıkla bu çizgisini koruması benim için çok değerli.”
Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan:
“Ülkemize kaliteli yayıncılık konusunda öncülük ediyorsunuz. Çok seviyeli programlar yapıyorsunuz ve ülke insanının aydınlanmasına vesile oluyorsunuz. Ben buradan çok sesliliğe kattığınız güzel katkılardan dolayı teşekkür etmek istiyorum.”
Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık: 
Diyalog yayına girdiği günden itibaren Kıbrıs Türk halkının sesi olmuştur. Sorunların tespit edilip, çözümlenmesinde öncü olmuştur. Ben tüm Diyalog ekibini en üstten en alta kadar kutlamak istiyorum. 
HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu: Hayırlı yaşlar dilerim Gayet ilkeli ve başarılı yayınlarınıza devam etmenizi dilerim. 
TKP-YG Başkanı Mehmet Çakıcı: Diyalog ailesini kutluyoruz. Her türlü düşünceye görüşe imkan veren bir kurum. Tarafsız yayıncılık açısından basın özgürlüğü açısından da çok önemli bir medya kuruluşu. Bizde sizleri kutluyoruz. 
HP Milletvekili Jale Refik Rogers: 
Nice başarılı yıllar diliyorum. Çok kısa sürede çok saygın bir yer edindiniz. Başarılarınızın devamını diliyorum, tebrik ederim. 
UBP Milletvekili Resmiye Canaltay:
Ülkemizde basının önemi bence çok büyük. İletişim çağında artık insanlar gazete ve televizyonlardaki haberleri öğütmeden alabiliyorlar ve bana göre doğru habercilik artık ülkemizde çok önem kazanmaya başlamıştır. Ben bu bakımdan Diyalog ekibini kutluyorum. 
UBP Milletvekili Hasan Taçoy:
Ülkemizin demokratik bir güzelliğini yaşıyoruz. Demokratik güzelliği düşünce özgürlüğünün güzelliği ve onun ortaya koymuş olduğu her görüşteki insanın fikrini yansıtabilen bir gazeteye sahip olmak. Tiraj olarak bu dönem içerisinde en yüksek tiraja sahip olanlardan bir tanesi olan Diyalog’un da artık bu medya yaşantısı içerisindeki başarısı kaçınılmaz, mutlak ve kabul edilmesi gereken bir olaydır.”
Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı: 
“Demokrasinin bir sesi olan Diyalog Medya Kurumu’nu gönülden kutluyorum. Özellikle sağlık konusundaki duyarlı yayınlarına da çok teşekkür ederim. Siz bize, biz size her zaman kapımız açık, çok kolay ulaşabiliyoruz, birbirimize sorunlarımızı çok güzel anlatabiliyoruz ve ayrıca bizim genel anlamda da demokrasimize ciddi bir katkısı olduğuna inanıyorum. 
LTB Eski Başkanı Kadri Fellahoğlu: 
Diyalog Medya çok önemli bir basın görevini yerine getiriyor. Takdir ediyoruz çalışmalarınızı. Gönlümüz Diyalog Tv’den yana her zaman için.”
Ahmet Sanver (İşadamı) 
Hepinizi yürekten kutluyorum. İyi ki varsınız. Ben vatansever bir kişi olduğumdan sizi takdirle takip edip, onaylıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2018, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473