banner564

Lefkoşa’da  ekmek 1,5 lira

Fırıncılar Birliği Eski Başkanı Olgun Şah, döviz artışından kaynaklanan zamlara değinerek “bu milli bir seferberlik halidir. herkese sesleniyorum zam yapmayın” dedi

Lefkoşa’da  ekmek 1,5 lira
banner598

Çiğdem AYDIN 

Güzelyurt Göçmen Fırını İşletmecisi önceki gün dövizdeki artıştan dolayı ekmeğe zam yaptığını açıkladı. Yapılan zam ile Güzelyurt Göçmen Fırını dünden itibaren somun ekmeği 3 liradan satmaya başladı. Fırıncılar Birliği Eski Başkanı Olgun Şah ise ekmeğe ülke genelinde zam yapılmadığını söyledi. Olgun Şah, ülke genelini kapsayacak bir zam kararı olmadığını ifade etti. Şah, Ekmekçilik şu anda zam yapmadan satılabilir düzeyde. 2 ayda 3 ayda eğer batacaksak daha iyi hepimiz kapatalım gidelim. Varsın 3 kazanacağımıza 1 kazanalım şimdi. . Ben bu dönemde zam yapılmasına karşıyım. Sadece ekmeğe değil, hangi ürüne yapılırsa yapılsın karşıyım” dedi. 
“Bizim burada yapacağımız bir seferberliktir” diyen Şah,” KKTC-TC olarak bir seferberlik başlatmamız gerekiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan şu an Türkiye’de çok güzel bir şey yapıyor. Şu an tüm dünya onun etrafında toplanmış durumda. Bir Amerika’mı yönetecek bizi? Biz 1954’lerden 74’e kadar çok büyük seferberlikler verdik. Aç kaldık, susuz kaldık ama dayandık. 1974’te anavatanımız geldi ve bu zaferi kazandık, bunu da kazanacağız” şeklinde konuştu. 

Ekmeğe zamma karşıyım
Şah sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülke çapında en fazla ekmek üreten fırınlarından biriyiz. Ekmek bir buçuk liradır. Bizim ürünlerimizde zam yoktur. Sayın Çıralı’nın bir açıklaması vardı, ‘kapılar açılsın, unu biz getirelim Türkiye’den’ diye. Türkiye’de bir tanıdığım var, evinin yanında fırıncı var. Git dedim oraya ve sor, unu kaç paraya alıyorlar diye? 110 lira. Peki, biz bu fiyata nasıl un getirebiliriz Türkiye’den? Gümrük parası, ulaştırma parası girdiğinde biz ücretlerin üstesinden gelebilir miyiz? Hiç taşıma su ile değirmen döner mi? Doğrudur bizim fabrikalarımız unu pahalı etti ama döviz düştükçe onlar da düşecek. Dolarla gelir buğday yurt dışından. Ekmekçilik şu anda zam yapmadan satılabilir düzeyde. 2 ayda 3 ayda eğer batacaksak daha iyi hepimiz kapatalım gidelim. Varsın 3 kazanacağımıza 1 kazanalım şimdi. Ama bu halk zaten tedirgin. Ben bu dönemde zam yapılmasına karşıyım. Sadece ekmeğe değil, hangi ürüne yapılırsa yapılsın karşıyım. Ben tüm işadamlarına buradan çağrı yapmak istiyorum; Gelin hep birlikte eskiden olduğu gibi birleşelim ve bir seferberlik yoluna girelim, halkı, devletimizi ne kadar gözetlerse ki vatanımızı bizim için o kadar iyidir. Bizim gidecek başka bir vatanımız yoktur.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473