banner564

Güven veren mesaj

Yıldırım, “KKTC’yi ve Türkiye’yi ayrı görmüyoruz, tasamız da bir, neşemiz de bir, geleceğimiz de bir” dedi

Güven veren mesaj
banner598

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Binali Yıldırım, ilk yurtdışı ziyaretini dün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine (KKTC) yaptı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ilk yurt dışı ziyaretini KKTC’ye yapan TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, 
Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu da hazır bulundu.
Yıldırım’ı önce bakan, sonra başbakan ve şimdi de TBMM Başkanı olarak görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Akıncı, TBMM’deki farklı görüşteki partilerin, 
Yıldırım’ın hoşgörülü liderliği altında ortak akılda buluşmalarının daha mümkün olacağına inanç belirtti.
Cumhurbaşkanı Akıncı, “Hem Türkiye’de, hem burada ortak akıla ihtiyaç var. İçinden geçilmekte olunan sıkıntılı dönemin siyasi boyutu çıplak gözle dahi görünse de ekonomik boyutu da bulunuyor. Dolayısıyla hem ekonomik akla, hem de ortak akla her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç var” dedi.
Dayanışmanın son derece önemli olduğunu söyleyen Akıncı, şöyle devam etti:
“Bazı güçler binlerce kilometre öteden buraları karıştırıp, buralarda kendi menfaatlerini kotarmaya çalışıyorlar. Bölge devlet ve toplumları olarak mutlaka bir yolunu bulup, dayanışma platformunu geliştirebilmemiz lazım. Sadece Türkiye’nin ve bizim kendi içimizde sizlerle dayanışmamızın ötesinde, bölgesel olarak da bu işbirliklerini başarabilmemiz lazım. Bunun için de birbirimizin haklarına saygılı olmamız lazım.”


Yıldırım: KKTC’yi ayrı görmüyoruz
TBMM Başkanı Binali Yıldırım da konuşmasında, geleneksel olarak TBMM Başkanı ve milletvekili arkadaşlarla ilk yurt dışı gezisini KKTC’ye yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
KKTC-TC ilişkisinin önemine vurgu yaparak “Türkiye’de ne varsa burada da olacak” yönündeki sözlerini yineleyen Yıldırım, “Hiçbir şekilde hiçbir konuda KKTC’yi ve Türkiye’yi ayrı görmüyoruz. Tasamız da bir, neşemiz de bir, geleceğimiz de bir” dedi.
Yıldırım, KKTC’nin de etkilendiği küresel ataklarla karşı karşıya olduklarına işaret ederek, Türkiye’deki bütün siyasi partilerin birlikte ülkeye yönelik saldırı karşısında kararlı bir duruş sergilediğini belirtti. Yıldırım, “Bu asimetrik saldırı karşısında gerekli önlemleri alıyoruz. Almaya devam edeceğiz” şeklinde devam etti.
TBMM Başkanı Yıldırım, KKTC Cumhurbaşkanı ve Meclisi’nin çözüm konusunda kararlılığını bildiklerini ancak karşı tarafın geçen yılki fırsatı yeterince değerlendirmediğini kaydetti. 
Binali Yıldırım, görev süresi içinde KKTC’nin dünyada tanınırlığını artırmak için her türlü gayreti göstereceğini söyledi.
Cumhuriyet Meclisi’yle dayanışma içinde çok daha güzel işler yapacaklarını kaydeden TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Türkiye ile KKTC’nin iyi günde, kötü günde, kardeşlik ve dayanışma içinde, her türlü sıkıntının üstesinden geleceğini vurguladı.

Yıldırım’dan Uluçay’a ziyaret
Öte yandan Günübirlik ziyaret için KKTC’ye gelen TBMM Başkanı Yıldırım, Cumhuriyet Meclisi’ni ziyaret etti ve Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay’la bir araya geldi. Görüşmede her iki başkana, başkanlık divanı heyeti üyesi milletvekilleri eşlik etti.


Erhürman: KKTC çözüm istiyor
TBMM Başkanı   Binali Yıldırım beraberindeki parlamento heyeti ile  birlikte Başbakan Tufan Erhürman’ı ziyaret etti.
Başbakanlıkta gerçekleşen ziyarette  Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da hazır bulundu.
Başbakan Tufan Erhürman görüşmedeki konuşmasında Güney Kıbrıs Rum yönetiminin  zamanın kendi lehlerine işlediği ve zamanın geçmesinin lehlerine olduğu düşüncesinden bir an önce vazgeçmelerini sağlayacak girişimlerin hem uluslararası toplum hem de Kıbrıslı Türkler tarafından sürdürülmesi gerektiğini belirtti. 
Erhürman, “Çözümsüzlük durumunun onların da aleyhine olduğunu fark edecekleri ortamın uluslarası toplum tarafından da yaratılması gerekiyor” dedi. 
KKTC halkının çözüm olmasını istediğini ama sonuç odaklı bir çözüm süreci beklentisinde olduğunu dile getiren Erhürman, “Müzakere olsun diye müzakere yapma tavrı bir kez daha sergilenmesin” dedi. 


Şehitler ve toplum liderleri unutulmadı
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, KKTC’deki temasları çerçevesinde Boğaz Şehitliği’ni ziyaret etti, anıt özel defterini imzaladı. 
Binali Yıldırım’a Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan da eşlik etti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, Kıbrıs Türkünün özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın kabrini ziyaret ederek anıt defterlerini imzaladı.
Binali Yıldırım’a Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan da eşlik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474