banner564

Yeniden belirlenmeli

Bıçaklı,  2 bin 620 TL olana asgari ücrete itiraz ettiklerini söyledi

Yeniden belirlenmeli
banner598

 Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı,  2 bin 620 TL olana yeni asgari ücrete itiraz ederek, asgari ücretin günün koşullarına uygun olarak yeniden düzenlenmesini talep etti.  

Bıçaklı, ülkenin bugünkü koşullarında dört kişilik bir ailenin 1 Eylül’den geçerli olacak 2 bin 620 TL yeni asgari ücretle, bütün giderlerini karşılaması ve insanca yaşam sürdürmesinin mümkün olmadığını söyledi. 
Bıçaklı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Asgari Ücret Saptama Komisyonu’na gönderdiği yazıda, özellikle TL’nin döviz karşısında sürekli olarak değer kaybetmesi ve her gün yapılan zamlardan sonra çalışanların alım gücünün ciddi şekilde, sürekli düştüğünü belirterek, 2 bin 620 TL olarak belirlenen asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını kaydetti.    

Kalyoncu’nun yerine Özinal seçildi
Öte yandan Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkan Vekilliği görevine Kamil Özinal seçildi. 
Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı yaptığı yazılı açıklamada, El-Sen’in Türk-Sen’deki temsilcisini değiştirmesi nedeniyle, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) temsilcisi olarak Türk-Sen Genel Başkan Vekilliği görevini de yapan Tuluy Kalyoncu’nun yerine, yeni temsilci Kamil Özinal’ın seçildiğini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473