banner564

Zuhal Olcay en güzel aşk şarkılarını Mert Fırat ile söyledi

‘Burada müzik var’

Zuhal Olcay en güzel aşk şarkılarını Mert Fırat ile söyledi
banner598

 Birçok hit şarkıya güçlü yorumculuğuyla damgasını vuran Zuhal Olcay “Burada Müzik Var” etkinlikleri kapsamında verdiği konserde seyircilerine sürpriz yaptı. Zuhal Olcay, konserinin bir bölümünde sahneye sinema ve dizilerin başarılı oyuncusu Mert Fırat’ı da alarak birlikte aşk şarkıları söyledi. 

   İlk kez gerçekleşen bu düet, konseri izlemeye gelen yüzlerce müziksever tarafından büyük beğeni ile karşılandı. Zuhal Olcay ve Mert Fırat’ın birlikte söyledikleri bu şarkılar Moda’dan tüm İstanbul’a ‘’aşk rüzgarları’’ estirdi.
 
Üç Sanatçıdan ‘’Dostum Dostum’’ Türküsü
 
   “Burada Müzik Var” etkinliklerinin pazar günkü programında sürprizler yalnızca bu değildi. Yağmura rağmen Moda Kayıkhane’yi dolduranlar alternatif müzik dünyasının dikkat çeken isimlerinden Çiğdem Erken konserinde, film ve tiyatro müziklerini birlikte seslendirdikleri sanatçı dostları Halil Sezai ve Fırat Tanış’ı da dinleme fırsatını buldular. Sanatçının ilk konuğu Fırat Tanış, iki şarkıyı yalnız seslendirirken bir şarkıda da Çiğdem Erken ile düet yaptı. Çiğdem Erken’in sonraki konuğu ise Halil Sezai oldu. Birlikte düet yapan ikilinin ardından bu kez sahneye üç sanatçı birden çıktı. Seyircilerden büyük alkış alan sanatçılar hep birlikte Pir Sultan Abdal’ın ‘’Dostum Dostum’’ türküsünü izleyenlerle birlikte söylediler.
 
Çiğdem Erken ve orkestrası “Kız Kafası Şarkılar” adını verdikleri konserde, sanatçının“Kız Kafası”, “İstanbul Kızı” ve “Manita” albümlerinden Dünyayı Durduran Şarkı, Soyunma, Öyledir Geçer Zaman, Çakmak, Ölürsen Haber Ver gibi sevilen şarkıları da geceye ayrı bir renk kattı.
 
Gecede caz da vardı
 
“Burada Müzik Var”etkinliklerinin üçüncü gecesinin bir başka konserinde ise önemli caz piyanistlerimizden Ayşe Tütüncü, dörtlüsü ile birlikte sahne aldı. Ses bireşiminde hem piyano, hem de elektrogitarı barındıran grup, repertuarında ağırlıkla Ayşe Tütüncü'nün bestelerine ve aynı zamanda grup üyeleri Sinan Altıparmak ve Enver Muhamedi'nin parçalarına yer verdi. Piyanoda Ayşe Tütüncü, elektrogitarda Sinan Altıparmak, kontrbasta Enver Muhamedi ve davulda Erdem Göymen’den oluşan grup Michel Petrucciani ve Marcel Khalife gibi ustalardan da parçaları yorumladı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474