banner564

2 yeni pozitif vaka

Pilli,  2 yeni pozitif vakaya rastlandığını, 2 kişinin ise taburcu edildiğini belirtti

2 yeni pozitif vaka
banner598

Sağlık Bakanı Ali Pilli, son 24 saatte yapılan test sayısının bin 851 olduğunu, 2 pozitif vakaya rastlandığını, tedavisi tamamlanan 2 kişinin ise taburcu edildiğini açıkladı.
Bakan Pilli, pozitif vakalardan birinin hava yolu ile diğerinin ise gemi yoluyla ülkeye geldiğini, Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından temaslı takibinin yapıldığını söyledi.
Sağlık Bakanı Ali Pilli, ayrıca Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Ayaktan Tanı Merkezi’nin Covid-19 Merkezi olacağını açıkladı.
Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Pilli, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde, yeni tomografi cihazı alınan Ayaktan Tanı Merkezi’ni ziyaret ederek, incelemede bulundu
Bakan Pilli, ziyarette yaptığı açıklamada, Covid-19 ile mücadele, Ayaktan Tanı Merkezi ve yeni alınan tomografi cihazı hakkında bilgi verdi.
Covid-19’un tüm dünyayı sarmasının ardından, pandemi ile mücadele konusunda çeşitli adımlar atıldığını hatırlatan Pilli, bunlardan birinin de ayrı bir tomografi cihazı almak olduğunu belirtti.
“Halkımıza daha iyi bir sağlık hizmeti vermek için yeni bir tomografi cihazı aldık” diyen Bakan Pilli, cihazın tamamen halkın yardımı ile alındığını kaydetti.
Pilli, cihazın alınmasına katkı koyan iş insanlarına teşekkür etti.

Ayaktan Tanı ‘Covid-19 merkezi’ oluyor
Bakan Pilli, Covid’in tüm dünyada olduğu gibi ülkede de devam ettiğini hatırlatarak, “Halkımıza daha iyi bir sağlık hizmeti verilmesi için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Burası önümüzdeki günlerde tamamen hastaneden ayrı bir yer olarak Covid-19 merkezi haline getirilecek. Tahmini olarak 100 yatak kapasiteli olacak. Üst katın altyapısı tamamlandı.  Her odada yoğun bakım olabilecek donanım vardır” diye konuştu.
Ayaktan Tanı Merkezi’nin karantina bölümü olmasının ardından merkezin nereye taşınacağına ilişkin soruyu da yanıtlayan Pilli, merkezin yanında atıl olan yeri klinik haline getireceklerini söyledi.
Bakan Pilli’nin ziyaretinde  Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ali Çaygür ile  Lefkoşa Devlet Hastanesi Başhekimi Adil Özyılkan da hazır bulundu

Kuzeyde Corona’da son durum
Yapılan toplam test sayısı: 79.819
Toplam vaka sayısı:  165 
Toplam taburcu edilen vaka sayısı: 137  
Tedavisi devam eden vaka sayısı: 24          
Toplam kaybedilen hasta sayısı: 4
Yoğun bakımda yatan hasta sayısı: 0 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474