banner564

Vaka artışları kaygı verici

Tabipler Birliği, Limasol bölgesine gerekli olmadıkça seyahat edilmemesi tavsiyesinde bulundu

Vaka artışları kaygı verici
banner598

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB), Limasol bölgesindeki Covid-19 vaka artışlarının kaygı verici olduğunu belirterek, bu bölgeye çok gerekli olmadıkça seyahat edilmemesi önerisinde bulundu.
KTBB Yönetim Kurulu adına yazılı açıklama yapan Emre Vudalı, farklı ülkelerdeki Covid-19 vaka sayısındaki artış ve azalışları, hatta şehirlerdeki epidemiyolojik verileri yakından takip etmek gerektiğine işaret ederek, Türkiye ve Güney Kıbrıs’a ulaşım yönünden yakın olunmasının riski artırdığını kaydetti.
Vudalı, son dönemde Limasol şehrindeki vaka artışının düşündürücü olduğunu belirterek şu uyarılarda bulundu:
“KTTB olarak bu bölgeye çok gerekli olmadıkça seyahat edilmemesini, zorunlu hallerde gidecek olan vatandaşlarımızın orta veya yüksek riskli aktivitelerden kaçınmasını (https://www.kttb.org/uzmanlar-covid-19-riskleri-hakkinda-ne-diyor/) tavsiye ediyoruz. 
Bu bölgeye gidilmesi durumunda bahsi geçen şehirden dönüşte 14 gün içeresinde ateş, öksürük veya nefes darlığı gibi şikayetlerinin gelişmesi durumunda, zaman kaybetmeden, seyahat bilgisi ile birlikte bir sağlık kuruluşuna başvurulmasını öneriyoruz. 
Bunun dışında sınırdan geçen kişilerden Limasol bölgesine gidenlere random PCR testi yapılmasını da önermekteyiz.” 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali
Ali - 4 yıl Önce

Aman acilalim da ekonomi kurtulsun diyerek oyle tedbirsiz karantinasiz testsiz herkese acarsan ulkeyi sonra da boyle ayvayi yersin iste. Bizde de boyle bir acilimi isteyenler vardi acilalim , her yer acilsin karantina olmasin iki test olmasin diye bagirip duranlar vardi , simdi guneye bakip da ders alsinlar bari. Niye oyle her geleni ulkeye sokmak dogru degil simdi anladiniz mi?

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474