banner564

Bağdat'ta meydana gelen patlamalarda 19 kişi hayatını kaybetti

Irak'ın başkenti Bağdat'ta meydana gelen iki ayrı patlamada 19 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bağdat'ta meydana gelen patlamalarda 19 kişi hayatını kaybetti
banner598

Bağdat'ta meydana gelen iki ayrı patlamada 19 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı

Kerkük/Bağdat, 3 Ağustos 14 (T.A.K): Irak'ın başkenti Bağdat'ta meydana gelen iki ayrı patlamada 19 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başkent'in el-Mansur semtinde yola döşenen bir patlayıcının infilak etmesi sonucu 15 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.

Yermuk semtinde meydana gelen bir diğer bombalı saldırıda ise 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Bir süredir otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ın başkenti Bağdat, sık sık bombalı saldırılar ve patlamalara sahne oluyor.

Kerkük'te meydana gelen çatışmalarda 3 çocuk ve 5 ışid militanının öldüğü belirtildi

Irak'ın Kerkük ilinde meydana gelen çatışmalarda, 3 çocuk ve 5 terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanının öldüğü bildirildi.

AA muhabirinin emniyet kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Kerkük'ün güneyinde Dakuk bölgesinin silahlı aşiret üyeleri ve Peşmerge güçleri ile IŞİD militanları arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda 3 çocuk hayatını kaybetti.

Irak ordusunun Peşmerge ve bölgedeki silahlı aşiretlerle koordineli olarak düzenlediği hava saldırılarında ise 2'si yabancı uyruklu, 5 IŞİD üyesi öldü.

Öte yandan Irak'ta, silahlı gruplar tarafından desteklenen ordu birliklerinin, başkent Bağdat'ın batısında yer alan Yermuk, Amiriyye, Bekriyye, Gazaliyye, Azamiyye ve Devra bölgelerinde Sünnilere yönelik gözaltı operasyonları başlattığı ileri sürüldü.

Alınan bilgiye göre, Irak ordusu sivillerin evlerinde "terör gruplarına" destek verdikleri gerekçesiyle arama yaptı ve birçok kişiyi gözaltına aldı.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2014, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473