banner564

İsrail kara birliklerinin, Gazze'deki bazı bölgelerden tamamen çekildiği bildirildi

İsrail kara birliklerinin, Gazze'deki bazı bölgelerden tamamen çekildiği, bazı bölgelerden ise sınırlı şekilde gerilediği bildirildi.

İsrail kara birliklerinin, Gazze'deki bazı bölgelerden tamamen çekildiği bildirildi
banner598

İsrail kara birliklerinin, Gazze’deki bazı bölgelerden tamamen çekildiği, bazı bölgelerden ise sınırlı şekilde gerilediği belirtildi

Gazze, 3 Ağustos 14 (T.A.K.): İsrail kara birliklerinin, Gazze'deki bazı bölgelerden tamamen çekildiği, bazı bölgelerden ise sınırlı şekilde gerilediği bildirildi.

Filistinli emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, İsrail kara birlikleri Han Yunus kenti, yalnızca 1 kilometre ilerleyebildiği El-Fehhari bölgesi, Huzaa, Abasan el-Kebira, Abasan el-Cedide, Beni Suheyla, El-Karare bölgelerinden çekildi.

İsrail ordusunun kuzeyde yer alan ve yaklaşık bir kilometre içlerine doğru ilerlediği Cebaliya beldesinden ve 2 kilometre ilerlediği Beyt Hanun beldesinden de tamamen çekildiği ifade edildi.

Kuzeybatı sınırında yer alan bir kilometre ilerlediği Beyt Lahiya'dan da çekilen İsrail birliklerinin bazı bölgelerden ise yalnızca 1 kilometre gerilediği kaydedildi. Bu bölgelerin başında da dün yaklaşık 2,5 kilometre ilerlediği Refah kenti, Zeytun, Şucaiyye ve Tuffah Mahalleleri geliyor.

İsrail'e ait Haaretz gazetesi de İsrailli yetkililere dayandırdığı haberinde, "İsrail ordusu, Gazze'nin içinden birkaç yüz metre çekilmeye başladı" ifadelerine yer vermişti.

Haberde, söz konusu birliklerin yeniden İsrail içinde konuşlanmaya başladığı iddia edilmişti.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2014, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474