banner564

Nijerya devlet başkanı, ulusal acil durum ilan etti

Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, Batı Afrika'da 900'den fazla kişinin ölümüne neden olan Ebola virüsünün, ülkede herhangi bir salgına neden olmaması için "ulusal acil durum" ilan etti.

Nijerya devlet başkanı, ulusal acil durum ilan etti
banner598
Lagos, 9 Ağustos 14 (T.A.K): Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, Batı Afrika'da 900'den fazla kişinin ölümüne neden olan Ebola virüsünün, ülkede herhangi bir salgına neden olmaması için "ulusal acil durum" ilan etti.

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Reuben Abati, Jonathan'ın, Ebola'dan 2 kişinin yaşamını yitirdiği ülkede "acil durum ilan ettiğini" ve virüsün Nijerya'ya yayılmasını engellemeyi amaçlayan özel müdahale planını uygulamak için 11,6 milyon dolarlık fon oluşturulmasını onayladığını açıkladı.

Abati'nin açıklamasında, "Devlet Başkanı Jonathan'ın, federal sağlık bakanlığına, eyalet sağlık bakanlıkları, Ulusal Hastalık Kontrol Merkezi, Ulusal Acil Durum Yönetim Ajansı ve ilgili kuruluşlarla Ebola virüsü tehditinin etkili biçimde kontrol altına alınmasına yönelik tüm olası adımların atılması için işbirliği içinde çalışması talimatı verdiği" belirtildi.

Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan'ın ayrıca Nijerya halkına daha tedbirli olmaları, eğitim kurumlarına da ilk ve ortaokulların tatil sürelerinin uzatılmasının gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

Nijerya'da şu ana kadar 9 kişinin Ebola virüsü taşıdığı tespit edilirken, vakalardan 2'si hayatını kaybetti.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2014, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473