banner564

“Başka çarem kalmamıştı”

Serdar Denktaş görevden aldığı Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu üyeleriyle ilgili açıklama yaptı

“Başka çarem kalmamıştı”
banner598
Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, hükümetin oluşumundan itibaren “üçlü kararname” yöntemiyle yeni müşavir yaratmama konusunda aşırı hassas davranmaya gayret verdiğini, ancak eski hükümet tarafından atanan Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu üyelerini görevden almaktan başka çaresi kalmadığını kaydetti.
 “Bu değişikliği Bakanlığa geldiğim ilk hafta yapmış olsaydım kimse ses etmeyecekti. Bir yıl sonra alınan bu karara şimdi tepki gösteriliyor”  ifadelerini kullanan Denktaş, bunun nedeninin çok açık bir şekilde ortada durduğunu söyledi.

“Saygısızlık yapıldı”
Tatlısu'ya sentetik saha yapılması kararının eski ve tüm üyelerin altında imzası bulunan bir karar olduğunu ifade eden Denktaş, kurul gündeminde olmayan bir konuyu kendisiyle istişare etmeden gündeme alarak iptal etme girişimlerinin büyük bir saygısızlık olduğunu vurgulayarak,  “Tatlısu projesine neden önem verdiğimizi öğrenme zahmetine bile katlanmadan Bakanlığımızı bir oldu bitti ile karşı karşıya getirme çabalarına herhalde sessiz kalamazdım” ifadelerini kullandı.

Bet ofislerinin işleyişini çok iyi bilen biriydi
Milli Piyangolar Birimi Sorumluluğuna yapmak istediği atamayla ilgili de açıklamalarda bulunan Denktaş, bet ofislerle ilgili politikayı ve bet ofislerinin işleyiş biçimini çok iyi bildiğine inandığı bir kişiyi bu makama atamak istediğini belirtti.
Denktaş , “Spor Genel Yönetim Kurulu’nun daire içinde çalışan ve spor yazarı da olan bir kişiyi söz konusu mevkiye görevlendirme istemi var iseydi, Bakanın talebini reddetmek yerine ilgili maddeyi erteleyerek karşılıklı istişare yöntemini denemesi gerektiğini kaydederek, "biz ne istersek o olur" yaklaşımlarına görevden almayla cevap verildiğini bildirdi.

Tatlısu ve Karaoğlanoğlu Mete Adanır sahalarının durumu
Denktaş, mevcut ve yeni yetişen gençlere çalışma yapabilecekleri ortamları sağlamanın asli görevleri olduğunu kaydederek, Mete Adanır Futbol Sahası ve ona bağlı arazinin büyüklüğünün “mini olimpiyat tesisi” olarak adlandırdıkları projeyi hayata geçirecek büyüklüğe sahip olduğunu ifade etti.Planlanan kompleks içerisinde sentetik futbol sahası yanı sıra, tartan atletizm pisti, kapalı spor salonu, fitness alanı, yüzme havuzu ve misafirhane bulunduğunu da belirten Başbakan Yardımcısı Denktaş,  Mete Adanır’ın sadece futbolcu değil aynı zamanda iyi bir atlet olduğunun da unutulmaması gerektiğini ifade etti.
Denktaş, Türkiye Spor Bakanlığı ile imzalanan protokol Meclisten geçtiği andan itibaren tesisin hayata geçirileceğini de kaydetti.
Tesisin Girne bölgesindeki birçok kulübe fayda sağlayacağını, ülkede birçok kulübe çeşitli dallarda hizmet verebileceğini belirten Denktaş, bunun yanında yurt dışından ülkeye gelerek çalışma yapabilecek yabancı sporculara da bir imkân yaratmış olacağını bildirdi.

Ülke kulüplerine kamp amaçlı düşünüldü
Tatlısu Futbol sahasının KKTC’deki futbol takımlarına sezon başı ve sezon arası alternatif kamp yeri olarak tasarlandığını belirten Denktaş, Tatlısu sentetik sahasının sadece bölge kulüpleri için değil, ülkedeki tüm futbol kulüplerine yönelik alternatif bir kamp alanı olarak tasarlandığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2014, 09:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Tayvani kim tanıyor adamlar adam gibi çalışıp üretip zamanlarını orada burada mesaiden kaçmak için gösteri grev yerine harcamayip Çin'in hegemonya Sina girmemek için kiclarini yirtarken siz ne yaptınız ağzınıza emzik meme mi istiyorsunuz bu yaşta

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474