banner564

“Bizde liderlik kavgası olmaz”

Binali Yıldırım, Genel Başkan adayı gösterilmemesiyle ilgili kırgınlığı olmadığını söyledi

“Bizde liderlik kavgası olmaz”
banner598
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kurucularından olduğu AK Parti'nin neferi olarak, partisiyle her zaman gurur duyduğunu belirtti. 
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından AK Parti olağanüstü kongresinde kimin Genel Başkan olacağına dair parti içindeki temayül yoklamalarını, istişareleri ve parti mekanizmalarının çalışma sürecini hep birlikte izlediklerini dile getiren Yıldırım, "Bu sürede birçok arkadaşımızın ismi gündeme geldi. Bana da 'muhtemel genel başkan adayları arasında isminiz geçiyor' denildi. 'AK Parti grubu olarak 313 milletvekilimiz var, bütün arkadaşlarımız genel başkan olabilecek kalite ve kapasiteye sahiptir. Bizde liderlik kavgası, benlik kavgası olmaz. Yapılacak istişareler, parti içi temayüller neticesinde en uygun sonucu elde ederiz' cevabını verdim" diye konuştu.

“Başarı diliyorum”
Yıldırım, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Başkan adaylığı için Ahmet Davutoğlu'nu açıkladığını anımsattı. Davutoğlu'nun birikimli, akademik kariyeri oldukça geniş ve çalışkan olduğunu ifade eden Yıldırım, "Kendisinin bu göreve layık görülmesinden dolayı memnuniyet duydum, başarılar diliyorum" dedi. Binali Yıldırım, AK Parti'nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülke ve millet için, 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için istikrar ve güvenin devamı için çalışmaya devam edeceğini vurguladı.
 
Basın toplantısıyla ilgili spekülasyonlar
Basın toplantısı kararını duyurduğu andan itibaren özellikle sosyal medyada çeşitli haber trafiği başladığını belirten Yıldırım, şunları söyledi:
"Özellikle, 'acaba ne diyecek', 'acaba aykırı çıkış mı yapacak' gibi spekülasyonları maalesef izledim. Bazılarının ümit ettiği, ellerini ovuşturduğu gibi herkesi şaşırtacak açıklama yapamıyorum. Bu beklentide olanlar kusura bakmasın. Farklı amaç ve niyet aramak isteyenler, AK Parti içine nifak sokmak isteyenler bu kez de elleri boş döndü. AK Parti bugün olduğu gibi yarın da ülkenin daha ileriye gitmesi, halkın refahının artırılması için, güven ve istikrarın devamının kalıcı hale getirilmesi için var gücüyle çalışacaktır."

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2014, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473