banner564

Büyük skandal

İki spor salonu için yazılan 106 bin liralık faturada belirtilen işin yerine getirilmemesi nedeniyle Planlama İnşaat Dairesi olumsuz görüş belirtti

Büyük skandal
banner598

KKTC Başbakanlık Spor Dairesi tarafından iki spor salonuna yapıldığı gösterilen 106.095 liralık faturada belirtilen işin yapılmadığı gerekçesiyle Planlama İnşaat Dairesi tarafından olumsuz görüş verildiği iddia edildi.

Yapılmayan işler için 106 bin liralık fatura
Konuyla ilgili Diyalog gazetesinin elde ettiği bilgilere göre; Girne Ertuğrul Apakan Spor Salonu ile Lefkoşa’da Necati Taşkın Spor Salonu’nda yapılan çatı kaplama, yağmur suyu borularının değişmesi gibi muhtelif işler için iki ayrı faturada toplam 106 bin 095 liralık fatura kesildiği öğrenildi.

Kim yaptırdı
Diyalog gazetesinin elde ettiği bilgilere göre; yapıldığı gösterilen ancak Planlama İnşaat Dairesi tarafından yapılmadığı tespit edilen ve “naylon fatura” kesilen bu işlerin kim tarafından yaptırıldı? 

Yapılan iş 10 bin, yazılan fatura 100 bin
Elde edilen bilgilere göre; yapılan işlerin maliyetinin 10 bin lirayı geçmediği ancak faturanın yapılmayan işlerle birlikte 10 katından fazla yazılarak devleti zarara uğratmak istendiği öğrenildi.

İletişim şirketi fatura kesti
Konuyla ilgili yapılan araştırmalarda kesilen iki adet faturanın bir iletişim şirketine ait olduğu ve inşaat işi ve diğer işlerle alakasının olmadığı öğrenildi. 

Devleti mi soyuyorlar?
Konuyla ilgili yapılan araştırmalar ve elde edilen bilgiler ışığında konunun resmen devleti soymak olduğu ve yapılmayan işlerin devletten parasının alınarak devletin zarara uğratıldığı belirtildi.

Daire müdürü mü yaptırdı? 
Konuyla ilgili Planlama İnşaat Dairesi tarafından onay verilmeyen 53.460 ve 52.635 liralık iki fatura daire müdürü tarafından imzalanarak Planlama İnşaat Dairesine gönderilirken olayın arkasında daire müdürü mü var sorularını da akla getirdi.  

Planlama İnşaat Dairesi tebriği hak ediyor
Planlama İnşaat Dairesi yetkilileri bu olaya onay vermeyince bu olayı duyan herkesin takdirini topladı.

Coronavirus nedeniyle devlet gelir kaybına uğrarken ve her taraftan kısıtlama ve ekonomik tedbir alırken aşağıdaki soruların cevaplarını Diyalog gazetesi olarak soruyoruz ve ilgili mercilerden cevaplarını resmi olarak talep ediyoruz. 

1 – Spor Dairesi Müdürlüğü adına yazılan faturalarda belirtilen işler yapılmış mıdır, yapılmamış mıdır? 

2- Yapılmışsa Planlama İnşaat Dairesi yetkilileri neden onay vermedi? 

3- Yapılmamışsa yapılmayan işin faturası neden kesilmiş ve parası neden talep edilmiştir?    

4- Spor Dairesi Müdürü Mehmet Özbilgehan imzasıyla Planlama İnşaat Dairesine gönderilen onay talep yazısında hangi iletişim firmasının faturaları kullanıldı?  

5- Yapıldığı iddia edilen işler için firma kimden talimat almıştır? 
6- Ortaya çıkan bu olay sonrasında Maliye Bakanlığının Spor Dairesi adına yapılacak ödemeleri durdurduğu doğru mu?

7- Yapılan bu kandırmaca ve devleti soyma girişimi ilk kez mi olmuştur? 

8- Konuyla ilgili olarak yapılan işlerin ihalesi yapılmış mıdır?  

Bu soruların cevaplarını Diyalog gazetesi olarak halkın adına talep ediyoruz ve gelecek olan cevapları da okuyucularımız ve halk ile paylaşacağız.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473